Гърция в шок - Стрелба срещу гастарбайтери в Гърция

Стрелба срещу гастарбайтери в Гърция.... Политическите партии в Гърция се обединиха във възмущението си срещу кървав инцидент в земеделски район на Пелопонес. Надзиратели в местна ферма за ягоди открили огън срещу 200 гастарбайтери от Бангладеш и Пакистан, които протестирали за неизплатени заплати. Ранени са 35 души, но никой не е с опасност за живота.
Инцидентът е станал в сряда, след като 200 чуждестранни работници излезли на демонстрация в селището Неа Манолада с искания да им бъдат изплатени заплатите за последните шест месеца, предадоха БНТ и БТА.

Полицията още вчера арестува 57-годишния собственик на селскостопанското предприятие. Той беше задържан заради "морално подстрекаване" към стрелбата. Полицията издирва трима надзиратели, заподозрени за стрелбата.
По-късно стана ясно, че е бил арестуван и 30-годишен мъж, жител на селището Манолада, заподозрян, че е помогнал на двама от стрелците да избягат, предаде БГНЕС.

Говорителят на гръцкото правителство Симос Кедикоглу осъди днес инцидента, който окачестви като "нечовешко нападение". Безпрецедентният и позорен акт е чужд за гръцкия морал, каза той.
Инцидентът получи и широк международен отзвук.

Дата на публикация: 19 април, 2013
Категория: Новини
Ключови думи: в срещу Гърция стрелба гастарбайтери

Показване на още