Конкурс "Любими Български Народни Песни"Здравейте приятели! Ние от Екипа на българският сайт за видео споделяне www.videoclip.bg

Ви каним да участвате в новият ни конкурс - "Любими Български Народни Песни", като създадете по Ваш избор, видео клипове с любимите ви български народни песни.

Българските народни песни са събрали поетичното и звуково богатство на родният ни език. Те са единство от текст и музика, свързани от поетично послание, и са израз на чувствата и мислите човешките вълнения и преживявания. Песента е с нас българите всеки ден, и в празника и в делника ни, през целият ни живот. Любимата песен е с нас и във време на тъга и болка, на радост и щастие, - тя ни вдъхновява за успех и в най-трудните мчоменти и времена, и във всеки нов идващ ден.

Българската народна песен е част от духовната ни история, и е в сърцето на всеки българин. Нашето народно песенно творчество - колективен дух на народа, е нашето безценно богатство, даващо ни всеки път вяра, надежда и смелост, за нови успехи и победи с любов за доброто и красотата на живота. Кой не би запял любимата народна песен, не само в радост и в прaзник, а и за да повдигне духа на близките си - духа на българина, духа на народа български!!! Българската народна песен е най-безценното богатство създадено от българина.

Български народни песни са били винаги важната част от мирогледа на българина. Това ни е помогнало в историята, за да можем ние българите да преминаваме успешно, през всичките трудности през годините, в историята на България. Български народни песни са и част от различни традиции, поверия, празници и ритуали, и са свързани с вярата и надеждата на всеки от нас, както за здраве и благополучие в семейството, и Родината ни.
По своята същност българските народни песни са свързани и с Календарни празници и обичаи:

- Зимни празници и обичаи
- Пролетни празници и обичаи
- Лятно-есенни празници и обичаи
- Родови празници и обичаи:
- Почитане на общосемеен и личен светец-покровител
- Почитане на светец-покровител на местност в селското землище
- Семейни обичаи и обреди:
- Свързани с бременността, раждането и отглеждането на детето
- Сватбени обичаи и обреди

Българските народни песни са свързани с вярата на народа, с почитането на Бог, Свети мъченици, национални герои, природата, здравето на хората и гоненето на зли духове. Българите от поколения предават с разкази и легенди историите свързани с тях, като по този начин запазват националната култура и наследство.

Можем ли заедно да споделим с идващите поколение в света на Интернет и Виртуална реалност, Любимите ни Български Народни Песни с видео!
Молим всеки от Вас, който може и иска да остави своят принос за бъдещето, с видео-творби да участва в новият ни Конкурс 2023 / 2024 г.

Всеки, който бъде допуснат до участие в Конкурс 2023/2024, ще се счита за победител.

Всеки потребител, ще може да участва в Конкурса с повече от едно видео.

Ще се приемат за участие и видео клипове, в които се представя във видео красотата на България във всички нейни кътчета - България, Земята където всички ние сме родени и израснали. Всеки българин трябва да пази и да се гордее със своята Родина и исторически забележителности, с богатата ни история, с нашите любими български песни, празници и обичаи.

С надеждата всеки от нас да осъзнае, че нашият общ дом е Земята, за всички хора по света. А Света на Интернет е все по-обединяващ ни и помагащ ни, за всички наши дела, знания, дава ни нови, и още повече възможности за споделяне, откриване и сътворяване на красота и изкуство, за всички по света!

Как да участвате в конкурса?

1. Със заснемане, създаване и споделяне на видео:

- Можеш ли и ти сам да откриеш и споделиш с всички нас, като представиш с уменията си на творец във видео в Интернет, в Българският сайт за видео споделяне www.videoclip.bg твоите Български народни песни от твоят град или край на България.

– Като снимаш най-красивите места за теб в твоят град, или по време на екскурзия из България, морето планините реките красивите поля и градини животните и всяко нещо което виждаш, че е красиво и те прави щастлив с музика от любима народна песен.

2.Сподели в социалните мрежи така, че още повече хора да научат за нашите празници и обичаи и красотата на природата на България!

4. Направи мотивационно рекламно видео в подкрепа инициативата за още по-въздействащо представяне на Български народни песни през Света в Интернет с видео!

Защото ние обичаме България - нашата родина и нашият роден дом на планетата ЗЕМЯ!

Участвайте в конкурс- "Любими Български Народни Песни"

Нека покажем пред света и себе си – България е нашата Родина! И ние обичаме споделяме и пеем любимите си Български Народни Песни.
Не случайно в космоса над света се носят български народни песни. Първата ни песен, която лети в междукосмическото пространство, е „Излел е Дельо хайдутин“. Това се случва през 1977 г., като от 2012 г. песента вече обхожда предели извън Слънчевата система. Изпълнението на Валя Балканска е извънземно и едва ли има нещо, с което да бъде сравнено. Но това не е единствената българска мелодия в Космоса. След вселенският хит „Излел е Дельо хайдутин“ на голямата Валя Балканска, втора българска песен лети в Космоса - „Аадия“ на българската певица Диана Дафова, която е микс от ортодоксални мелодии и български фолклор.

На 9-ти 2017 г.май експерименталният орбитален самолет X-37 B, който се намираше почти две години в Космоса, кацна в базата на НАСА във Флорида. Секретната совалка се върна от околоземно космическо пътуване. Тя е част от секретна програма на НАСА и Пентагона и прекара 700 дни в орбита.

Поради факта, че не могат да се съобщят всички задачи, с които е изпратена на околосветско американската минисовалка, официалната информация е, че с апарата пътуват и двете български песни – „Излел е Дельо хайдутин“ на Валя Балканска и „Аадия“ на Диана Дафова. Те са част от всичките селектирани 27 песни от цял свят, които се носят в Космоса и ни прославят пред света.

Показване на участниците в конкурса

Организатори и партньори

Конкурса се организира от Videoclip.bg.

Условия за участие

За да заявите участие в конкурса, трябва да отметнете полето със заглавие "Заявение за участие в конкурса" когато качвате видео клипа.

За да бъдат приети за участие, видео клиповете трябва да бъдат релевантни за темата на конкурса.

Избиране на победителите

Победителите ще бъдат избрани от организатора.

Конкурса свършва на датата 6 май, 2024, когато ще бъдат обявени 5 победители.

Участниците в конкурса ще бъдат дисквалифицирани ако фалшифицират статистиките на видео клиповете си.

Организаторът може да дисквалифицира участници по всяко време.

Награди

Победителите в конкурс " Любими Български Народни Песни" - ще получат специални значки и символи в профила си. Ще бъдат връчени и други награди
- рекламни фанелки и три албума на диск, с любими народни песни, от популярен български музикален дует: "Дуо Сладко Медено" - партньор в конкурс - "Любими Български Народни Песни" 2023 / 2024 година.

Благодарим за вдъхновението на български музикален дует "Дуо Сладко Медено"! Дуетът "Дуо Сладко Медено" е основан през 1993 г. в град Варна -България. Работи в "Златни пясъци" и к.к. "Св. Св. Константин и Елена" така и пеят песните си, и за хората в Родопите. През годините непрекъснато създават авторски песни и фолклорни албуми. През 2005-2006 г. под името „Сладко-медено” Димитър и Валя създават шест фолклорни албума (6 CD) с български фолклор, и 3 CD с детски песни – официално издадени и разпространявани в България от „Empire-video” - Варна. В края на 2006 г. - под името „Дуо Адам и Ева" създава, записва и мастерира 18 авторски композиции в бийт, мелодичен денс стил - CD "Ocean Of Love".
През месец август 2023 г., издават най-новият си музикален албум - "Избрани български народни песни" от "Дуо Сладко Медено" с подарък. книжка!

Отговорности

Организаторът не носи отговорност в случай на неуспех да се свърже с участниците поради технически причини или неверни данни подадени от тях. Организаторът си запазва правото да прекрати конкурса или да промени неговите правила по всяко време и без предупреждение.

Показване на архив на предишни конкурси