За рекорд на Гинес ще правят най-дългото хоро край Седемте рилски езера - Танцьорите изписаха с телата си"България"

За рекорд на Гинес ще правят най-дългото хоро край Седемте рилски езера.За рекорд на Гинес: 300 души, ръка за ръка, в планинско хоро на Рила
На 2200 метра височина танцьорите изписаха с телата си"България"Седем фолклорни ансамбъла от различни етнографски области се хванаха на дълго планинско хоро на Седемте рилски езера.

Така танцьорите направиха опит да подобрят рекорда на Гинес, но дали това ще стане предстои да стане ясно.

Организаторите на събитието предварително декларираха, че целта е да се популяризират красотата на страната ни, както и националните ни традиции, фолклор и култура.

"Над 300 души в народни носии ще се хванат за ръце, ще поведат и туристи. За мен това е начин да покажем многообразието, колорита на българската носия и на фолклора като цяло", коментира архитект Пламен Мирянов от Нашият дом е България, организатор на събитието.
Имаше и друг опит за рекорд - за жив надпис на надморска височина 2200 метра. Участниците в танцовите ансамбли, хванати за ръце, "изписаха" с телата си "България".
Дългото планинско хоро се завъртя по обед.
Оказа се обаче, че разочарова доста ентусиасти, станали в ранни зони и тръгнали в мравешка пътечка, за да се хванат на хорото, както беше обещано на всички, но не успели да стигнат навреме.
Стотици хора от цялата страна прииждащи към Седемте рилски езера чакаха по час и половина, че дори и два, на опашка за лифта, а след това вървяха с часове, но пак останаха разочаровани, че са пропуснали хорото.
Поне за утеха им остана хубавата разходка и прекрасната гледка от върха.
А тези, които стихнаха до езерата, друснаха хорце като за рекорд.
Рано сутринта край всяко от 7-те езера фолклорен ансамбъл посрещаше и поздравяваше туристите.

Дата на публикация: 12 август, 2018
Категория: Новини
Ключови думи: На За правят Ще край рекорд хоро гинес седемте езера РИЛСКИ телата изписаха Танцьорите най-дългото си"България"

Показване на още