Честит 65-ти рожден ден, Тереса ​​Тен! Teresa Teng , Teresa Teng’s 65th Birthday Google Doodle

Честит 65-ти рожден ден, Тереса ​​Тенг! Поп певицата Тереза ​​Тенг (Teresa Teng) Teresa Teng’s 65th Birthday Google Doodle
Поп певицата Тереса ​​Тен е родена на този ден през 1953 г. в Тайван. Музиката и талантът й са били доминираща и влиятелна сила в Азия през повечето от 70-те и 80-те години. Тенг успя да премести аудиторията си толкова със сладостта на гласа си, колкото със силата на меланхоличната емоция. Една от "Петте големи азиатски диви", тя е известна, че кара публиката си да грабне, а често и сълзи, в продължение на три десетилетия.
Широката популярност на Тенг се дължи и на способността й да пее на няколко езика, включително мандарин, кантонски, японски, индонезийски и английски. Издигайки много ценени спомени от детството и по-щастливите времена, наследството й продължава и до днес.
Днес Doodle отдаде почит на една от най-известните песни на Тенг: "Луната представя моето сърце". Като предоставя алтернатива на предимно революционните песни, преобладаващи в континенталната част на Китай, емоционалното предаване на Тенг на този стар любимец на Мандарин я катапултира към непосредствена и дълготраен слава, която продължава и до днес.
Честит 65-ти рожден ден, Тереза ​​Тен!

Дата на публикация: 28 януари, 2018
Категория: Новини
Ключови думи: Google Birthday тен Поп Doodle певицата (Teresa Teng) Teresa Teng’s 65th Тереса

Показване на още