Как да си направим сами мокри кърпички

Времето и парите на една майка са ценни.

Вероятно това е причината видеото на Джои Ратима от Мелбърн да се разпространява с невероятна скорост в глобалната мрежа. Майката успява да създаде домашно направени мокри кърпички само в рамките на пет минути.

След това публикува видео с постижението си във Facebook, което впоследствие се разпространява и в YouTube, като достига до родителите по цял свят. И така – как се правят домашни мокри кърпички?

Всичко, от което се нуждаете, е хартиена кърпа, кокосово масло, душ гел и два пластмасови контейнери, пише Profit.bg

Според Джои мокрите кърпички от магазина имат "огромен списък с химикали в тях". Затова, вместо да ги купува, майката на три деца намира лесен начин да си ги направи сама.

„Купища хора ме питат как го правя“, пише тя в оригиналния видео пост, публикуван на 22 март във Facebook, който е привлякъл 1.6 милиона гледания. Хората очевидно харесват метода й – видеото е споделено малко над 18000 пъти в социалната мрежа.
Простият процес включва нарязване на голяма ролка кухненска хартия на половина и поставяне в пластмасови контейнери от 125 милилитра. След това смесвате кокосово масло, душ гел (на билкова основа, без вредни химикали) и вряща вода, които изсипвате в контейнерите с кухненска хартия.

И накрая всичко, което трябва да направите, е да сложите капак на кутията с домашно направените мокри кърпи. Ако се съмнявате, че те ще се разпаднат, това няма да се случи, защото абсорбират сместа от контейнера. Целият процес отнема много малко време, а ви пести солидно количество пари.

Дата на публикация: 3 април, 2016
Категория: Новини
Ключови думи: си Как ДА направим мокри сами кърпички

Показване на още