Милен Цветков С какво Facebook промени живота на хората за 12 години

На 4 февруари 2004 година Марк Зукърбърг основава Facebook и само за няколко години социалната мрежа добива голяма попялярност.

От 2011 година досега броят на потребителите се е удвоил - от 750 млн. до доблизо 2 млрд. В момента най-бързо разрастващата се група потребители са тези над 35 години.

За рождения си ден тази година компанията на Зукърбърг покани 18 потребители от Саудитска Арабия, Луизиана и др., за да покажат как Facebook е променил живота им.

С какво Facebook промени животът на хората след 12 години съществуване? Това е темата която обсъждаха гостите в предаването „Часът на Милен Цветков" на 04.02.2016.

Стотици приятели във Facebook, но на колко от тях имаме доверие...

Според Ален Попович, който е председател на „ БААДК", Facebook е променил много, но е и взел много. Преди 50 години хората са знаели какво се случва само в съседното село, докато сега само с едно влизане в мрежата сме осведомени по всички въпроси и знаем какво се случва в другия край на планетата.
Фолк певицата Антонина каза, че Facebook води до пристрастяване и вече сме станали по-активни в социалната мрежа, отколкото в живота. Тя добави, че Facebook ни е научил да бъдем не-себе си, снимките нямат нищо с визията на хората, които ги споделят.
Проф.д.н. Любомир Стойков обясни, че социалната мрежа му е променила живота, даже е написал книгата „Facebook комуникация"

Дата на публикация: 6 февруари, 2016
Категория: Новини
Ключови думи: Facebook Милен Цветков

Показване на още