126 години от откриването на Айфеловата кула

Google Doodles днес празнува 126 години от откриването на Айфеловата кула във френската столица Париж.Айфеловата кула е съоръжение-символ който винаги е изразявал свободния дух на словото и неограничените, човешки права и необятната воля за независимост. 126 години от откриването на Айфеловата кула днес бе почетено от Google с нова интересна картинка-драскулка, в началната им страница.
Айфеловата кула е най-високото съоръжение в Париж, което е според мнозина е и най-посещаваният архитектурен паметник на планетата.
Днес Франция и всички хора по света които празнуват с Google Doodles ще почетат навършването на 126 години от откриването на Айфеловата кула за посетители. Това е станало на днешната дата през 1889г. - това е един от най-впечатляващите атракционни съоръжения в глобален мащаб - Айфеловата кула се издига на цели 324 метра над повърхността на морското равнище. Айфеловата кула е най-високото съоръжение в Париж, което е според мнозина е и най-посещаваният архитектурен паметник на планетата.

Дата на публикация: 31 март, 2015
Категория: Новини
Ключови думи: най от се На Един За това над метра през Кула станало цели морското дата Днешната Айфеловата мащаб съоръжения Повърхността 324 издига посетители. 1889г. впечатляващите атракционни глобален равнище.

Показване на още