Екшън се разигра заради имотен скандал в Русе

Истински екшън заради имотен скандал се разигра в Русе. Десетки семейства собственици на апартаменти в жилищен блок излязоха на протест, защото са закупили ипотекирани апартаменти без да знаят за това. И сега са заплашени да останат на улицата. Те щурмуваха кантората на виновната според тях Албена Александрова– нотариусът, изповядала сделките. Парадоксалното е, че блокът в Русе е втори поред с такава участ и то при един и същ инвеститор.

След вече известния заради имотния скандал блок АОНСУ в Русе– сега и живеещите в блок „Теодора” са на път да останат на улицата заради измама при покупката на апартаменти. Жилищата са продадени на собствениците им с ипотеки от предприемача Явор Блъсков, който обаче не е успял да изплати дълговете си към банките.

„Просто искаме да се разбере госпожа нотариус Албена Александрова да спре дейността да бъде като нотариус. Да няма измами на други хора. Защото тя е направила ипотеката на блок "Теодора", заяви Асен Асенов, собственик на апартамент:

Гневни, измамените собственици на апартаменти щурмуваха кантората на нотариуса.

„За да можем на отговорим на въпроса има ли тежест върху имота, това означава да се подаде писмена справка в служба вписвания”, отговори нотариусът.

Потърпевшите обаче твърдят, че всеки един от тях е задавал въпроса дали имотът му има тежести преди да го купи. Хората обясниха, че ще търсят по закон правата си и ще съдят нотариус Александрова.

Протестиращите искат да се направи и проверка на банката. Твърдят, че е учудващо как такъв голям кредит е отпуснат на строителен предприемач с лошо, според тях, кредитно досие. Потърсихме предприемача Явор Блъсков, но се оказа, че той не е в града. По телефона обаче заяви, че апартаментите на хората с нотариални актове не е редно да бъдат взети.

„Защо ще продават техните апартаменти, а не продадат първо апартаментите на фирмата. В момента се случва една голяма неправда, тъй като аз съм представил 94 апартамента, моя лична собственост, които покриват два пъти моя кредит”, заяви той по телефона.

За днес е насрочен опис на имотите в блока, а след това обявяването им за публична продан. Жителите на блок "Теодора" обаче се заканиха да направят "жива" верига около сградата и така да не допуснат частния съдебен изпълнител да извърши описа.

Дата на публикация: 20 януари, 2015
Категория: Новини
Ключови думи: се заради екшън Скандал Русе разигра имотен

Показване на още