Цигански расизъм: Жесток побой над пътници в столичен автобус, 15.12.2014

Цигани се катерели по дръжките и скачали върху главата на младеж, опитал се да защити останалите пътници.
Група от над 20 цигани е извършила расистки мотивиран погром срещу пътниците на столичен автобус. Мелето е станало в автобус по линия 310, снощи около 22:00 часа.
Циганската банда се качила на спирка „Орион” в столичния квартал „Люлин”. След влизането си в автобуса, извергите започнали да блъскат и обиждат на ред пътуващите жени, деца и възрастни хора. Две момчета опитали да защитят хората, при което циганските расисти се нахвърлили срещу тях и им нанесли жесток побой, пише "Национален репортер".
„Беше жестоко. Завлякоха момчетата на колелото на рейса, събориха едното на пода и започнаха да скачат по главата и тялото му. Катереха се по дръжките и скачаха отгоре му“, разказва свидетел на случката пред колегите от Форумнюз. По думите й е настъпил голям хаос, а шофьорът им отворил вратите да излязат, за да не изпочупят рейса.
„Тази компания се качва редовно в рейса от месец насам. Имаме подадени сигнали в полицията и градския транспорт, но никой не им обръща внимание. Обикновено трима седят при шофьора на седалките, а други обикалят между хората и оглеждат кой какво носи. Дори се опитаха да ме последват, когато слязох от рейса преди седмица, но успях да се изплъзна”, споделя младо момиче, също свидетел на жестокия побой.
От полицията потвърждават, че снощи около 22:00 часа, техни служители са се отзовали на подаден сигнал. Задържани са 16 от расистката циганска банда. Но повечето от тях се оказали малолетни, което означава, че най-вероятно ще се отърват за побоя без сериозни последствия.
Двамата герои, опълчили се на извергите са на възраст 21 и 24 години. По-младият е бил откаран в болница, след побоя, но е бил освободен за домашно лечения по-късно през нощта.

Дата на публикация: 15 декември, 2014
Категория: Новини
Ключови думи: над цигански Автобус жесток побой столичен пътници 15.12.2014 расизъм:

Показване на още