Нападение от роми над пернишки журналист по време на репортаж

Нападение от роми над пернишки журналист по време на репортаж

Освирепели роми нападнаха репортера Христо Райков при опит да заснеме как тровят въздуха на града, съобщава сайтът. Около 15.20 часа днес в района на квартал „Караманица“ започва да се издига гъст и черен дим от запалени автомобилни гуми. Черната пелена се виждаше от почти целия град. Гумите се изгарят на мястото, където преди години се намираха халетата на „Топливо“. В района често се палят гуми и въпреки съветите на пожарникарите това да не се прави, ромите продължават да нарушават обществения ред и да тровят въздуха над Перник.Минути след това, по сигнал на граждани на място пристига екип на пернишката пожарна, за да потуши огъня. Репортерът Христо Райков също пристига на място, за да заснеме как пожарникарите за пореден път изгасят горящи автомобилни гуми.

При вида на камерата няколко човека от насъбралата се тълпа около къщите в „Караманица“ започват да викат в един глас: „Тоя с камерата дойде! Да ти е*а майката, да ти е*а. Не снимай бе!“. При тези думи група роми, които се навъртат около пожарния автомобил тръгват с нападателна стъпка към репортера и започват да заплашват.

„Що снимаш бе?“, пита яростно един от ромите. Репортерът казва, че е от ZaPernik.com и пита какъв проблем има. Тогава ромът отвръща: „На мен ли какъв ми е проблемът? Ама мен ли ме снимаш?“ „Не ви снимам вас“, отговаря Христо Райков, но ромите продължават да се навират в обектива на камерата му. Следват яростни заплахи и вулгарни изрази.

След като Христо Райков се изтегля от площадката, спира на разклона за квартал „Калкас“ и звъни на телефон 112, за да повика полиция. През това време яростните роми, които лъхали на алкохол се изпокрили в близкия квартал „Караманица“. Техниката и репортерът се отървават без последствия.

Няколко минути след инцидента на мястото пристигат 2 патрулни автомобила. Полицаите правят опит да намерят яростните роми, но той се оказва безуспешен. Според полицаите ромите са гладни и са освирепели, защото няма какво да ядат. Затова и палят автомобилни гуми, за да издадат малкото вторична суровина, която ще се получи от тях. /

Дата на публикация: 12 октомври, 2014
Категория: Новини
Ключови думи: от На по време над Репортаж Роми нападение пернишки журналист

Показване на още