Ад в климата: Предричат невиждани жеги, потопи и бури 04.09.2014

Температурите в България – 48 градуса в София, Сливен – 50, Бургас – 48, Кърджали – 49, Сандански – 50 градуса. Това би могло да се случи, само ако се сбъднат най-лошите сценарии на междуправителствената комисия към ООН, която се занимава с промяната на климата.

"Според алгоритъм от Световната метеорологична организация в периода 2036-2050 години в България се очаква повишение на температурите с 4-5 градуса, така че тези стойности биха могли да се получат в най-горещите дни, ако разбира се сбъднат тези лоши сценарии”, обясни в „Здравей, България” синоптикът на Нова телевизия Деси Банова.

"Много учени спорят дали природните фактори надделяват над човешкия. Тъй като ние не можем да повлияем на природата, можем да повлияем единствено на човешкия фактор. Със сигурност ние влияем и това е доказано”, коментира Банова.

"Голям успех за Нова телевизия и за мен лично е да бъда поканена на форум на 23 септември в централата на ООН в Ню Йорк. Там ще се проведе среща на върха, където главни участници са САЩ и Китай, които са и най-големите замърсители на планетата. Очаква се да бъдат постигнати договорености по намаляване на парниковите газове”, обясни синоптикът.

Дата на публикация: 4 септември, 2014
Категория: Новини
Ключови думи: ад Жеги Бури невиждани климата: Предричат потопи

Показване на още