И през септември ще има лято 22.08.2014

Ще бъде слънчево и топло, а в низините дори горещо

През отиващата си седмица времето беше слънчево и горещо, но от днес предстои захлаждане. Въпреки това лятото продължава, макар и с някои есенни черти като по-хладни сутрини и по-малко дневни часове с горещо време.

След сухата и слънчева седмица днес, в събота и в неделя времето ще бъде по-динамично. Причината за това е по-хладен въздух, идващ от север. Ще има повече облаци и условия за краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. На повече места и по-съществено ще превали в Северна България и около планините.

В началото на следващата седмица времето ще се стабилизира, а облачността ще намалява и отново ще бъде слънчево, но ще е прохладно с максимални температури от 25 до 30 градуса. От сряда до петък, освен слънчево, следобед в низините ще бъде и горещо с максимални температури от 30 до 35 градуса.

В последните два дни на месеца ще има временни заоблачавания, краткотрайни превалявания и захлаждане с 4-5 градуса. Затова пък през първите дни на септември се очертава лятото да се завърне. Ще бъде слънчево и топло, а в низините дори горещо.

Дата на публикация: 22 август, 2014
Категория: Новини
Ключови думи: Ще има през лято септември 22.08.2014

Показване на още