Вирусът ебола (Ebola virus) Епидемия - Либерия извънредно положение, паника в Турция

Вирусът ебола (Ebola virus) Епидемия - Либерия извънредно положение, паника в Турция . Вирусът ебола (Ebola virus) Епидемия - Либерия извънредно положение, паника в Турция - Вчера се потвърди успешното излекуване на двама души болни от ебола след лечението им с експерименлан лекарство в Америка - Вирусът ебола се разпространява все по-бързо в Африка и вече стотици са заразени, а паниката от смъртносната болест вече достигна до Балканите. Здравни експерти и учени от цял свят се борят да установят медикаментите, които могат да окажат най-положително влияние, като са подложени на все по-голям натиск да обявят конкретни резултати от проучванията си.
Президентът на Либерия Елън Джонсън Сърлийф обяви извънредно положение заради разпространението на вируса и заяви, че мащабите на епидемията са заплаха за националната сигурност, съобщи Ройтерс.

"Правителството и хората на Либерия настояват за извънредни мерки за оцеляването на нашата държава и за опазването на живота на нашия народ. В резултат на това аз обявявам
извънредно положение на цялата територия на Република Либерия за период от 90 дни", посочи тя.
Армията издига блокади, които да спрат движението на хора от западните региони на страната, които са най-силно засегнати от вируса.
В Сиере Леоне са предприети аналогични мерки.
Тази година вирусът уби повече от 930 души в Западна Африка. Ебола е вирусна хеморагична треска и една от най-смъртоносните болести, познати на света. Вирусът й се разпространява чрез контакт с телесни течности на заразени.

Дата на публикация: 8 август, 2014
Категория: Новини
Ключови думи: турция Паника положение Вирусът епидемия извънредно Ебола (Ebola virus) Либерия

Показване на още