„Заедно в бедствието”: Вашата помощ за пострадалите в Килифарево

Пострадалите от наводнението във Великотърновско преди месец вече получават ваучери от кампанията "Заедно в бедствието". Те са на стойност над 90 хиляди лева и ще бъдат разпределени между 138 семейства.



Водата залива цялата къща на семейство Габови. От имуществото им не остава нищо. Съвсем скоро, благодарение на вашата помощ, те ще имат най-необходимите домакински уреди и мебели.



„Има съпричастност, имаше и добра организация във връзка с почистването, с извозването, с обезпаразитяването. Наистина съм доволна, не може да очакваме на 100% всичките ни щети да бъдат покрити. Повечето от нещата бяха чисто нови, но въпреки всичко сме живи. Виждам, че стават и по-страшни неща”, казва жителката на Килифарево Марияна Габова.



До 13-и август във всички пострадали населени места в региона ще бъдат раздадени ваучери за мебели и техника по предварително изготвен списък. Хората ще могат да използват ваучерите до октомври.



„Ваучерите общо са 412. Едните видове са за бяла и черна техника, а другите са за мебели. Така че семействата, които са се записали, ще получат пълно обзавеждане. Много съм щастлива, когато помагаме, защото това остава”, коментира секретарят на Община Велико Търново Мина Илиева.



В Общината във Велико Търново продължават да пристигат дарения, но те ще отидат за пострадалите при новите наводнения.



Кампанията на Нова ТВ – „Заедно в бедствието” продължава. Може да изпратите съобщение на цена 1 лев с текст – „DMS Zaedno” на номер 17 777 за всички мобилни оператори.

Дата на публикация: 7 август, 2014
Категория: Новини
Ключови думи: За Помощ вашата Пострадалите „Заедно бедствието”: Килифарево

Показване на още