Бедно семейство с три деца получи нова къща 03.07.2014

Подаръкът е от сдружение "България си ти!"

Мариела и Костадин Гелеменови и трите им деца от днес се радват на нов дом в пловдивското село Граф Игнатиево. Къщата е благотворително дарение от сдружение "България си ти!" и е сбъдната мечта за многобройното семейство.

Мариела разказва, че преди време двамата с мъжа й остават безработни. Няма с какво да покриват сметките си и буквално остават на улицата с трите си деца. Разполагат с един газов котлон, на които си готвят и се топлят едновременно.

Беше много тежко. Като се върна във времето назад, ми се плача, казва жената. За да издържа семейство си, Костадин започва да предлага жаби на ресторанти, само и само да изкара някакви пари.

Днес семейството твърди, че животът им вече е променен. Щастието си дължат на сдружение "България си ти!", които им подаряват толкова мечтаната обзаведена къща с двор. Мариела вече е започнала и работа в ресторант за бързо хранене. Костадин също си е намерил доходно препитание и кошмарния момент с търсенето на жаби остава в миналото.

Председателят на сдружение "България си ти!" Димитър Куцаров сподели, че той и целият екип, помогнали за осъществяването на проекта, тържествуват заедно с щастливите стопани на новия дом.

Днес жителите на цялото село ще се съберат в центъра на Граф Игнатиево, за да отправят поздрав към семейство Гелеменови.

Дата на публикация: 3 юли, 2014
Категория: Новини
Ключови думи: деца Семейство нова къща три получи Бедно 03.07.2014

Показване на още