Metallica се пенсионират 29.06.2014

Музикантите обявиха, че няма да свирят до дълбока старост като динозаврите Stones

Легендарните музиканти от Metallica заявиха, че няма да правят концерти и да свирят след като навършат 70 години. Причината затова е, че те се опасяват, че няма да са в нужната за едно качествено шоу форма.

Членовете на бандата вече са на над 50-годишна възраст и вече усещат влиянието на натрупаните годинки. Те признават, че продължителните турнета и силното натоварване около концерт или записи на албуми се понасят тежко от организма на всеки един от тях.

"Гледах Stones миналата година в Сан Франциско. Мислех си, че свирят наистина страхотно за хора на над 70 години. Не зная дали ние ще сме способни да го направим, когато станем на 70", коментира китаристът Кирк Хамет.
"Една наша песен се равнява на осем песни на Rolling Stones по отношение на физическата енергия и интензивността, което изисква нашата музика", добавя още той.

Въпреки това Кирк се надява с другите членове на бандата да направят така, че да свирят и през следващите 20 години.
"Аз лично смятам, че имаме още десетина годинки. Може да направим албум или два, не зная", признава метъл фурията.

Групата трудно се събира за запис на нова песен и признава още Кирк и със съжаление каза, че феновете ще трябва да почакат за ново парче.

"Да се организираме за мястото и времето е проблем за нас. Ние пишем песни, работим, но остава още много работа. След лятото ще работим още и ще видим, може догодина или през 2016 да сме готови… Има много време", добавя Кирк Хамет.

Дата на публикация: 29 юни, 2014
Категория: Музика
Ключови думи: се metallica пенсионират

Показване на още