Протест пред Съдебната Палата в Пловдив - 07.02.2014

Протест пред Съдебната Палата в Пловдив - 07.02.2014

Над 500 футболни фенове от цялата страна, както и жители на Пловдив, София, Катуница и Стара Загора блокираха Съдебната палата в Пловдив, докато се гледаше делото за възстановяване на собствеността на четири имота на Главното мюфтийство. До ексцесии не се стигна, но имаше напрежение след хвърлени бомбички.

Футболните феновете разбиха полицейския кордон към 10.30 , блокираха за час и половина бул. “Шести септември” и спряха движението.

По колите на жандармерията протестиращите хвърляха бомбички.

“Искат да вземат България от нас българите. Затова съм на протеста, защото такава наглост не съществува в света.”

“На всяко едно дело, което е заведено, ние ще присъстваме и ще ставаме все повече и повече. Аз съм сигурен, понеже виждам настроението на хората. Това е само началото.”

Окръжният съд даде ход на делото въпреки обсадата. Разпитани бяха двама 85-годишни свидетели на ищеца, които разказаха по спомени къде са се намирали част от имотите в Пловдив, за които мюфтийството претендира. Главното мюфтийство има нотариален акт само за терена, на който сега е паркинга на съда.

Според общината мюфтийството не разполага с доказателства за право на собственост над исканите имоти и не е правоприемник на тогавашните мюсюлмански общини.

Делото ще продължи на 11 април. От сдружението на футболните фенове заявиха, че ще подкрепят и протестите, когато ще се гледа делото за вакъфските имоти в Карлово.

Дата на публикация: 7 февруари, 2014
Категория: Новини
Ключови думи: в пред Пловдив протест Съдебната Палата 07.02.2014

Показване на още