Грейс Хопър

Грейс Мъри Хопър е американски компютърен учен и САЩ Navy контраадмирал . Пионер в областта , тя беше една от първите програмисти от Харвард Марк I компютъра и разработи първия компилатор за компютърен език за програмиране. Тя концептуализира идеята за машинно- независими програмни езици , което е довело до развитието на COBOL , един от първите съвременни езици за програмиране . Тя е кредитирана с популяризирането на термина " дебъгване " за определяне на компютърни проблеми. Благодарение на ширината на нейните постижения и военноморските си ранг, тя е понякога по-нататък " Amazing Grace " . Американският разрушител USS Hopper Navy е кръстен на нея, както беше Cray XE6 " Хопър " суперкомпютър в NERSC и също помещение проучване в Технологичния университет Чалмърс .

Ранен живот и образование

Хопър е роден Грейс Брюстър Мъри в New York City. Тя беше най-възрастният в семейството на три деца. Тя беше любопитен като дете , а през целия черта ; на възраст от седем тя решава да се определи как работи един будилник и демонтирани седем будилници преди майка си осъзна какво прави (тогава тя е била ограничена до един часовник) . За подготвителната си училищното образование , тя присъства на училище Hartridge в Plainfield , Ню Джърси. Отхвърлено за ранно приемане в колежа Васар на 16 години ( нейните резултати от теста в Латинска са твърде ниски ) , тя бе приета на следващата година. Завършила Phi Beta Kappa от Васар през 1928 г. с бакалавърска степен по математика и физика и спечелил си магистърска степен в университета в Йейл през 1930 година.

През 1934 г. тя получава докторска степен по математика от Йейл под ръководството на Øystein Орегон дисертация , нови видове несводимост Критерии , е публикувана през същата година . Хопър започва да преподава математика в Васар през 1931 г., и е повишен в доцент през 1941 година.

Тя е била омъжена за University New York професор Винсънт Фостър Hopper (1906 - 1976) от 1930 до развода им през 1945 година. Тя никога не се жени повторно , а тя продължаваше да си фамилия .

кариера

II световна война

През 1943 г. по време на Втората световна война , Хопър получи отпуск от Васар и положи клетва в Navy резерв на САЩ , една от многото жени доброволно да служи във вълните . Тя трябваше да получи освобождаване да привлече , тя е 15 паунда ( 6.8 кг ) под минималното тегло от 120 паунда ( 54 кг ) Navy . Тя съобщи през декември и обучени в училище Военноморския Reserve Midshipmen е в Smith College в Нортхамптън , щата Масачузетс . Hopper завършва на първо място в класа си през 1944 г., и е назначен на Бюрото на кораби Изчисляване проект в Харвардския университет като лейтенант , младши клас. Тя служи за компютърно програмиране персонал Mark I начело с Хауърд H. Ейкън . Hopper и Ейкън съавтор три статии по Mark I , известен също като Automatic Sequence Controlled Calculator . Искане на Хопър да прехвърли на редовен флот в края на войната е била отхвърлена поради нейната възраст ( 38 ) . Тя продължи да служи в резервата Navy . Хопър остава на Harvard Изчисляване лаборатория до 1949 г. , като се обърна надолу пълна професура във Васар в полза на работа като научен сътрудник по договор Navy в Харвард.

UNIVAC

През 1949 г. , Хопър стана служител на Eckert - Mauchly Computer Corporation като старши математик и се присъедини към екипа, разработващ UNIVAC I. В началото на 1950 г. дружеството е поето от корпорацията Remington Rand и това беше , докато тя работи за тях че нейният оригинален компилатор работа е направено. Компилаторът е известен като съставител и първата му версия беше A- 0 : 11.

През 1952 г. тя имаше оперативна компилатор. " Никой не вярваше, че , " каза тя. "Имах работи съставител и никой няма да я докосне . Казаха ми, че компютрите могат да направят само аритметика. "

През 1954 г. е обявен за Hopper първи директор на автоматично програмиране на компанията, и отдел я пусна някои от първите съставител - базирани езици за програмиране , включително арит - MATIC , MATH - MATIC и FLOW - MATIC .

COBOL

През пролетта на 1959 двудневна конференция , известна като Конференцията за Data Systems Езици CODASYL събра компютърни експерти от индустрията и правителството . Hopper служи като технически консултант на комитета , както и много от бившите си служители връчва на краткосрочна комитет , който определя нов език Cobol . Новият език удължава Хопър FLOW - MATIC език с някои идеи от IBM еквивалент , COMTRAN . Убеждения Хопър , че програмите трябва да бъдат написани на език, който е бил близо до английски , а не в машинен код или езици , близки до машинен код (като асемблер ) е бил заловен в нов бизнес език , и COBOL ще продължи да бъде най-разпространеният бизнес език до този момент .

Признание:
Член текст достъпен под CC -BY -SA
Public домейн източник на изображение във видео.

Дата на публикация: 9 декември, 2013
Категория: Наука и технология

Показване на още