Представяме Ви музикант и поет Антоан Антонов (Poetry_As_Song)

Представяме Ви музикант и поет Антоан Антонов (Poetry_As_Song)
Интервю с музикант и поет Антоан Антонов (Poetry_As_Song) Антоан е творец, който оставя във всяка своя творба частица от себе си и от сърцето си. Изпълва ни с нежни чувства, всяка негова песен.
Море от Любов, Луна, Жената роза и още красиви песни, изваяни стихове в невероятни композиции от музика и ритъм.
Нежни мелодични балади и музика за релакс, Антоан пее композира и свири за всички нас, сякаш с мисията да ни направи по-щастливи.
Здравейте маестро Антоан Антонов!
Може ли да направим със Вас интервю за вашите фенове - да споделите и да разкажете за Вас и Вашата музика.?!
За Вашите композиции и интересни моменти от творчеството Ви.
- Антоан - Разбира се!
С най-голямо удоволствие..., ще отговоря на всички твои въпроси.
Как изпрахте името Poetry As Song? Е, как, - експериментирах, както в много работи. Зададох си въпроса - каква музика правя, и с каква музика искам да продължа. И разбрах, че искам да правя музика по стихове - това понякога се нарича Бард Музика. Тя се прави само с китара и с пеене, но при мене аз се допълних да не е само с китара, а да се прави и с клавир - тоест взимам един стих който ми харесва и правя по него музика. Дали с ктитара или с клавир. решавам допълнително на момента.
- Влияят ли ви в творчеството ви, вашите любими изпълнители от групата Бийтълс и Джон Ленън?!
Антоан - До много скоро влияеха с музиката си и исках да правя музика като тяхната, но в един момент това приключи защото това вече е създадено и не можеш да подобриш Бийтълс, който и да си!!! - Дори и да си Антоан Антонов, не можеш да подобриш Бийтълсите. И затова избрах да тръгна по нов път както казах да композирам музика по стихове, които ми харесват или по-ясно казано според мойто виждане ми харесват и са стойностни и могат да кажат нещо на хората, и да ги облека в музика. Значи не първо да направя музиката, а по нея стиховете а взимам готов стих, и по стиха правя мелодията. Това е новото, което въведох в живота си и второто най-важно
, което въведох е да работя с огромна скорост пренебрегвайки грешките без редакции в пеене и в свирене. Оставям, когато има грешки поемам критиките за това, докато някои колеги правят една песен за един месец аз за един месец правя един албум. Избрах да правя един албум с грешки, вместо на направя една перфектна песен.
- Коя е най-вдъхновенната песен, която имате композирана изпята и изсвирена която Ви е любима?
Антоан - съвпада с любимата на хората, аз се съобразявам с хората. Хората си харесаха най-много песента - "И отново искам да си моя!",..която е по мой стих . Първо написах стиха и след това написах и мелодията. И тя получи над 7 000 посещения, което за такъв вид музика това ми е просто рекорда и не мога как да не посоча тази песен.
- Имате много красиви композиции и музика, превърната в песен която е любима на много Ваши почитатели от български поетеси и не само български, но и руски автори.
Антоан - Руските те са съвсем ново - Ани, ти ме провокираш -руските са от вчера,...едвам. Там всичко узрява - аз чувствам, че то ще узрее още. От там очаквам много интересни събития, по интуиция.Но, какво ще стане точно - не съм Ванга във всеки случай.
- Имате песен, която ми е любима - това е песента на г-н Найден Вълчев - Една българска роза. Да да да ...там аз изпитвам голям респект защото тази песен, просто не знам българин, който да не я обича. Не да я харесва ...да не я обича! Това е една уникална песен. Научих цялата история както и ти прочете. Първо са я отхвърлили. Не са искали да я допуснат в Златният Орфей и т.н. Но, историята е такава че съседа на Найден Вълчев - Димитър Вълчев композира тази песен. По-скоро Найден Вълчев казва, - можеш ли да напишеш по моят стих Една българска роза да напишеш музика. И той казва - О, разбира се! Написват песента, представят я на журито за да участват в конкурс ...,мисля че за "Златният Орфей" беше и комисията казва - не. Не, тази песен не отговаря на нашите изисквания за участие в този конкурс. Обаче Найден Вълчев, ..по-скоро Димитър Вълчев - съседа който композира мелодията.
Пак искам да повторя - Найден Вълчев пише стиха Една българска роза по него е написана мелодията от Димитър Вълчев. И Димитър Вълчев каза, - аз знам как да постъпим. В същност музиканта е Димитър Вълчев, който за съжаление не е между живите вече. А Найден Вълчев си е жив ,...поета! И добре и Найден Вълчев пита съседа си какво да направим?! Димитър Вълчев отговаря - аз съм избрал една певица, която ще направи тази песен хит. Коя е, тази певица? Паша Христова - само тя! И този ход на съседа на Найден Вълчев се оказа печаливш. И тя/ песента печели Златният Орфей - конкурса. И песента става един от символите на България. На едно ниво с "Моя страна - моя България!" И още няколко такива фундаментални песни, които цяла България ги пее. Сега в момента могат да се изброят много песни, но с тези две песни веднага си представяш България.
- Заговорихме за България. Един от красивите български градове - Несебър града на морето и на всички обичащи нашите красиви български морски курорти. Очакваме с интерес Вашето представяне, т.к Вие сте официално поканен на тържеството, в което вие ще участвате по случай празника на Несебър. И ще зарадвате и нас всички фенове и гостите на празника с Ваше изпълнение.
- Антоан - първо да кажа , че..
- Или може би е в тайна и е изненада, и не желаете да споделите кои ще бъдат песните.
- Антоан - почти няма да е изненада. Първо, обаче искам да кажа, че това удоволствие, което е за мене изцяло заслугата е твоя.
Първо ще започна от малко от по-отдалече.
За да изпея "Българската роза", ти воюва и се бори и постигна споразумение..., това което аз исках Найден Вълчев лично да ми разреши да изпея неговата песен,...защото правата ги държи той. И той разреши.
- Той е обичан автор!
- Антоан - и това го постигна ти. ти постигна и това, да ме включих в този конкурс за участие в Несебър.Всичко е твоя заслуга, аз още нищо не съм направил. надявам се да постигна нещо ..едната песен ще бъде "Една българска роза" - 100 процента.
- Знам, че обичате морета и тази прекрасна песен...
- Антоан - говори ми на ти, ако обичаш...
- Знам, че обичаш морето и красиви песни имаш изпяти за морето ..за луната. Коя би избрал, като част от сърцето си от тях?
- Антоан - от моите песни ли!?
- да..
- Антоан - естествено "Луна!" ---и ти знаеш защо! Тя е посветена на теб!
- Ако желаете да споделите с нас нещо, което е свързано с моментите които ви вдъхновяват и Вашият Виртуален дух като музикант който пее и в виртуалният свят и в реалният.
- Антоан - кое ме вдъхновява?!
- Може би радостта, когато човек включи сваят телефон или екран за да може да си пусне Ваша песен и да се радва, когато чуе толкова нежен "Ангелски глас."
- Антоан - благодаря ти, за това определение. Това определение го направи ти и това е голяма реклама за мене. Много е ласкаво. Така е защото, когато споделиме във Фейсбук ваша песен винаги хората ги харесват.
- Антоан - но не отгтоворих на най-важният ти въпрос! Преди този за Ангелският глас...Кое ме вдъхновява?!
Най-голямото вдъхновение в момента си ми Ти!
Ти, ме вдъхновяваш! Ти ми движиш музиката и желанието за музика. Ако не беше ти, просто нямаше да е същото. Ти промени живота ми! ---Ти --лично. С твоят дух!
- Това е много вълнуващо и се надявам, това голямо вдъхновение което има от Вашите песни да се изрази в нещо, което ще бъде за всички хора които ще могат да ползват и да се радват, и не само да слушат песните Ви .., но и да има нещо, което ще остане в Интернет и ще е подарено от Вас. Може би за момента още е в тайна и е поверително, но се очаква нов български сайт за музика поезия и творчество, който ще е свързано с вашето име - Поезия и Музика!
- Антоан - това много ме зарадва. Заслугата пак е абсолютно твоя. Нека да издам малка тайна. Аз съм просто, като символ ,..като гост .., символичен гост.
- Любим символ!!!
- Антоан - Любим символ...:) щом го казваш, ти вярвам.
- Много ви благодарим за вашето интервю, в което споделихте с нас Вашите фенове за вас.
- Антоан - може ли да кажа още нещо?!
Искам да кажа, че най-хубавите ми песни още не са създадени.
Очаквайте ги!
- Благодарим ви! С голямо вълнение и вдъхновение направих с Вас, това интервю.
Благодаря ви Антоан! Благодаря ви!

Дата на публикация: 15 юни, 2024
Субтитри от: Sibylla
Категория: Хора и блогове
Ключови думи: Интервю музикант поет Антонов Антоан (Poetry_As_Song)

Показване на още