Бойко Борисов в болница с хипертония в прединфарктно състояние 26.02.2013

Премиерът в оставка Бойко Борисов е приет в Правителствена болница с хипертонична криза. Това съобщи за БГНЕС директорът на болница "Лозенец" доц. Любомир Спасов.

Борисов е бил приет в болницата вчера следобед около 17 ч. с високо кръвно – 190/110. "Овладяваме кръвното с медикаменти. Той е на медикаментозно лечение в момента. Посъветвах го да поседи в болницата за един-два дни, за да го наблюдаваме. Препоръчах му и да ограничи спорта за няколко дни. Днес следобед или утре сутринта ако е нормализирано състоянието му, ще бъде изписан", заяви още доц. Спасов.

Днес Консултативният съвет по национална сигурност при президента Росен Плевнелиев започна в отсъствието на премиера в оставка Бойко Борисов. "Правителството, макар и в оставка, носи пълната отговорност за управлението на държавата до момента на назначаване на ново правителство". Това заяви държавният глава Росен Плевнелиев в началото на днешното заседание на Консултативния съвет по национална сигурност. "Правителството трябва да положи всички възможни усилия за опазване на гражданския мир, за недопускане на ескалация на напрежението, за запазване на стабилността на страната. Необходимо е правителството да отговори на обществените очакванията и да изпълни поетите ангажименти. Например, незабавни проверки на ЕРП-тата и на ДКЕВР, публичност на сключените договори, предприемането на необходимите мерки за намаляване на цената на тока с 8 %", поиска Плевнелиев в отсъствието на премиера в оставка, който вчера му даваше инструкции за управлението.

Дата на публикация: 26 февруари, 2013
Категория: Друго
Ключови думи: с в Борисов болница състояние хипертония прединфарктно 26.02.2013

Показване на още