Фестивал по роботика се провежда в НДК

Фестивал по роботика се провежда в НДК !!! Осмо издание на фестивала по роботика се провежда в НДК. Участват 188 деца от цялата страна, с роботи, програмирани да се справят с различни предизвикателства.
Фестивалът по роботика е домакин на 36 отбора-финалисти от 21 училища в България. Всеки отбор е от ученици на възраст между 10 и 16 години, които се състезават в 4 категории.
"На фестивала децата накрая показват в четирите категории, в които са се обучавали и са работили през цялата година - робоигра, рободизайн, научноизследователски проекти и екипна игра. Показват какво са постигнали. Минават през съдийски комисии, получават оценки и отборът, който най-добре се представи в четирите категории, а не само в една, печели шампион "Роботика на България", казва Моника Ковачка-Димитрова, организатор на фестивала.
Подготовката на учениците отнема между 5 и 6 месеца. Според менторите на отборите най-важната част от подготовката е работата в екип и след това програмирането. Всеки отбор участва със специално изработен и програмиран робот.
"Роботика за България" има за цел да стимулира интереса на учениците към науката и технологиите. Стремежът в тази посока продължава вече 8 години.

Дата на публикация: 4 юни, 2023
Субтитри от: smiles
Категория: Хора и блогове
Ключови думи: се по Ндк Фестивал провежда роботика

Показване на още