Brain Man: Момчето с невероятния мозък

Brain Man: Момчето с невероятния мозък
Brain Man: The Boy With The Incredible Brain | Real Stories Full-Length Documentary

Изключителен документален филм за мозъчната сила на Даниел Т, младият англичанин, който може да бъде най-великият умствен атлет в света. Даниел е не само пресметлив магьосник, но и шампион по памет и супер лингвист.
Владее девет езика. Даниел, най-голямото от седем деца, успя да направи невероятни изчисления след епилептичен припадък, когато беше на 3 години. Той дори успя да запомни над 22 000 числа при публична демонстрация на способностите си. Но как го прави? Водещи учени изследват необикновения свят на този реален Rainman. Психологическата структура на Даниел е изследвана от експерта по аутизма от Кеймбриджкия университет професор Саймън Барон Коен, който се задълбочава в детските му преживявания в опит да обясни неговите забележителни способности. В Америка Даниел среща други необикновени хора като себе си, известни като „Саванти“ --- включително Ким Пийк, чиято история е в основата на филма „Rainman“. Учени по мозъка от Института Salk в Сан Диего, включително професор VS Ramachandra, са изумени от уменията му и откриват, че ключът към способността на Daniel е неговите визуални образи, които мозъкът му „вижда“, когато чуе число, това състояние е известно като синестезия. За да покаже, че Даниел може да си спомни не само числа – той също научава един от най-трудните езици в света, исландския, само за една седмица – и получава интервю по исландската телевизия само след 7 дни, когато се е научил да го говори.

Extraordinary People (2003– ) TV Series
https://www.imdb.com/title/tt1001465/episodes/?ref_=tt_ov_epl

Content licensed from Digital Rights Group (DRG). Any queries, please contact us at: owned-enquiries@littledotstudios.com

Produced by FOCUS PRODUCTIONS LTD

Follow us on Twitter for more - https://twitter.com/realstoriesdocs
Facebook - https://www.facebook.com/RealStoriesChannel
Instagram - @realstoriesdocs

Дата на публикация: 25 март, 2023
Категория: Хора и блогове
Ключови думи: real Brain documentary Stories

Показване на още