Любимец 13 (1958)

"Любимец 13“ е български игрален филм (комедия) от 1958 година на режисьора Владимир Янчев, по негов сценарий в съавторство с Любен Попов. Оператор е Георги Георгиев. Музиката във филма е композирана от Петър Ступел. Художник на постановката е Неделчо Нанев.

Радослав и Радосвет са братя близнаци (и двете роли се играят от Апостол Карамитев) от Варна. Радослав играе в местен футболен отбор. На плажа се запознава с Елена (Гинка Станчева), красиво момиче от София, и се влюбва в нея.

Радосвет е противоположност на брат си — заплашен от съд за неплатени дългове, той решава да се възползва от приликата с брат си и да заеме мястото му. Докато Радослав заминава за София, за да търси Елена, Радосвет се представя за футболиста Гълъбов и приема предложението за голяма заплата от ведомствения отбор на софийското предприятие ДП „Витоша“, чийто директор Строгов (Пенчо Петров) е голям футболен запалянко. Следват поредица от комични случки, докато служителите на ДП „Витоша“ Гого (Георги Карев) и Пеци (Петко Карлуковски) се опитват да попречат на Рашо Чуков (Енчо Тагаров) и Гочо Полянски (Георги Парцалев) да привлекат Гълъбов в своите отбори в Русе и Пловдив.

Дата на публикация: 14 ноември, 2022
Категория: Друго

Показване на още