Хладно време ни очаква утре в утрото на неделя 25 септември 2022 г. - затоплянето ще продължи

Хладно време ни очаква в утре в утрото на неделя 25 септември 2022 г.

Начало
Времето
У нас

Хладно време ни очаква в неделното утро.
Обещаното затопляне започна - с 3-4° са по високи максималните температури днес, в сравнение с вчера - от 19° в Разград и Силистра до 24° във Видин, в София - 21°.
През нощта ще бъде ясно и тихо, а утре сутринта - хладно с минимални температури между 3° и 8°, в отделни котловини дори по-ниски - там ще се образува слана, а около водните басейни ще има краткотрайна мъгла.
През деня отново ще преобладава слънчево време, а със слаб до умерен югозападен вятър ще продължи преносът на по-топъл въздух: Максималните температури ще са между 22° и 27°, в София - около 22°.
Предимно слънчево ще се задържи и на морския бряг, в комбинация със слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 18° и 21°, температурата на морската вода е от 17° до 22°, а вълнението на морето ще бъде слабо.
Слабо затопляне предстои и в планините, където ще бъде много ветровито - ще духа силен югозападен вятър. Максималните температури по най-високите върхове ще са около 5-6°.
Ще преобладава слънчево време, с разскъсана средна и висока облачност, по-съществена в следобедните часове.
Облачно и дъждовно ще се задържи времето в по-голямата част от Европа. Захлаждане предстои на Британските о-ви, където ще бъде и много ветровито, а Над Западното Средиземноморие валежите ще са придружени от гръмотевици.
У нас затоплянето ще продължи и в понеделник - максималните температури ще са между 24° и 29°. С по-значителна облачност ще бъде в северозападните райони, където се очакват и валежи от дъжд. През следващите дни южният вятърът ще се усили. Облачността ще е по-често значителна, ще има и валежи, във вторник на повече места в Западна и Южна България, а в сряда - главно в планинските и югоизточните райони. Има повишена вероятност за локални интензивни валежи, гръмотевици и временно усилване на вятъра.

Дата на публикация: 25 септември, 2022
Субтитри от: smiles
Категория: Новини
Ключови думи: На време г. ни Неделя 25 хладно септември утре очаква утрото 2022

Показване на още