Хората от с.Каравелово все още нямат достъп до къщите си

Второ денонощие обстановката в карловското село Каравелово остава тежка, след като над 190 литра на квадратен метър дъжд буквално потопи къщите на хората.
За щастие, няма жертви и сериозно пострадали, но щетите от бедствието са огромни. Местните не помнят такъв потоп досега и призовават институциите час по-скоро да започнат с разчистването на тоновете кал и тиня по пътищата и домовете им.
Огромни са щетите в селата Каравелово и Богдан след наводнението (СНИМКИ)
На място пристигна и се срещна с хората президентът Румен Радев, който обеща бърза държавна помощ на пострадалите. За да огледа на място щетите и да се срещне с пострадалите хора, в селото дойде и президентът Румен Радев. А вътрешният и замеделският министър вече разпоредиха проверки дали само природата е причина за критичната ситуация в Подбалкана.
Повече от 24 часа след потопа в Каравелово хората все още нямат достъп до къщите си и не могат да започнат тяхното разчистване. Тиня и огромни дънери спират на входа 78-годишния Иван Нечков и съпругата му.
"Щеше да помете и нас, и животни, и къща. Извадихме късмет някакъв. Дойде много голяма вълна. Ей тук жената беше и я дръпна", разказва Иван.

Дата на публикация: 3 септември, 2022
Субтитри от: smiles
Категория: Новини
Ключови думи: от до си Хората все Още Къщите нямат достъп каравелово

Показване на още