Дъжд и гръмотевици идват в почивните дни

Днес, докато на изток остана слънчево през целия ден, в Западна България още от сутринта имаше превалявания.
Температурите в източните райони отново бяха около и над 30 градуса, но през почивните дни и там ще понижат, ще има и валежи и вече районите с екстремален риск от възникване на пожари, областите в червено, намаляват, а в неделя опасността в по-голямата част от страната е малка.
През първата половина на съботния ден ще вали в Западна България, а в следобедните часове и в останалата част от страната ще има валежи, в отделни райони интензивни и придружени от гръмотевици. В Източна България ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 26° и 31°, в София – около 24°.
По морския бряг денят ще започне със слънце, но около и след обяд ще се появят облаци и на места главно по северното крайбрежие ще превали и прегърми.
Максималните температури ще са от 27 до 30°. Температурата на морската вода е 25-26°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
Валежи от дъжд и в планините. Вятърът ще е слаб от юг-югозапад, в масивите от Източна България - от север, а максималните температури по най-високите върхове ще са около и под 10 градуса.
Предимно слънчево ще остане и утре в по-голямата част от континента. Под влияние на област на ниско атмосферно налягане на Балканите ще има краткотрайни валежи, гръмотевици и временно усилване на вятъра. По-интензивно ще вали и в Италия и в Южна Полша.
У нас, в неделя преди обяд, в Източна България ще има слънчеви часове. По-късно и там ще превали, но по-интензивни и придружени от гръмотевици ще бъдат валежите в Западна и Централна България.
В понеделник ще вали на по-малко места в страната, а през следващите дни ще е предимно слънчево и температурите отново ще се повишават.

Дата на публикация: 12 август, 2022
Субтитри от: smiles
Категория: Новини

Показване на още