Бдение в памет на д-р д-р Келермайер - Mahnwache für Dr. Lisa-Maria Kellermayr in Linz

Австрийска лекарка се е самоубила заради тормоз от противници на ковид ваксините. Бдение в памет на д-р д-р Келермайер - Mahnwache für Dr. Lisa-Maria Kellermayr in Linz .Острото разделение "за" и "против" ваксините доведе до събитие, което разтърси обществото в Австрия. Тормоз срещу медик от страна на противници на ваксините срещу COVID-19 завърши с фатален край.
В Австрия беше намерена мъртва лекарка, станала известна с позицията си в подкрепа на ваксините. Според аутопсията става дума за самоубийство.
"Не мога да кажа дали и кога ще бъде възможно да работим при "нормални" условия".
Това е една от последните публикации в Туитър на д-р Лиза-Мария Келермайер, преди да обяви затварянето на кабинета си в провинция Горна Австрия. В профила си в социалната мрежа тя нееднократно споделя, че повече от 7 месеца получава смъртни заплахи от анти-Covid активисти и противници на ваксините.Обект на разследване за тормоза срещу нея е мъж от германската провинция Горна Бавария. Но твърде късно - преди шест дни д-р Келермайер е открита мъртва в кабинета си. Аутопсията сочи, че става дума за самоубийство. Намерено е предсмъртно писмо. Приживе тя споделя, че не се чувства защитена от полицията и властите.
Новината за смъртта ѝ предизвика вълна от съпричанстност в Австрия, а в центъра на Виена хиляди присъстваха на бдение в нейна памет.

Дата на публикация: 5 август, 2022
Субтитри от: smiles
Категория: Новини
Ключови думи: от се На заради тормоз лекарка противници ваксините австрийска ковид самоубила

Показване на още