Полицаи заловиха дрогиран шофьор пред КАТ Пловдив - ще бъдат наградени заради навременните си действия

Зрелищна гонка в Пловдив: Дрогиран заби колата си в бетонни саксии пред сградата на КАТ. Полицаи заловиха дрогиран шофьор пред КАТ-Пловдив - ще бъдат наградени заради навременните си действия. Полицаите, които арестуваха дрогирания шофьор пред КАТ-Пловдив ще бъдат наградени. Двамата служители са с повече от 20 години стаж и опита им е изиграл решаваща роля ситуацията да завърши без жертви и ранени хора.
Младши инспекторите от полицията в Пловдив Николай Фурлински и Ангел Гьондров работят в екип от пет години, но в такава ситуация с агресивен шофьор и десетки застрашени хора попадат за пръв път. Всяка секунда от преследването още е пред очите им. И казват, че са действали инстинктивно от самото начало , когато водачът без книжка е бил спрян с вече регистрираната си кола за проверка.

"В момента, в който искам да отворя вратата, той се заключи вътре и автомобила тръгна буквално през краката ми на заден ход", обясни мл. инсп. Николай Фурлински.
Блокиран от друг автомобил на улицата водачът се опитва да избяга през двора на техническия пункт на КАТ. Николай Фурлински тръгва след него, а Ангел Гьондров блокира изхода с патрулния автомобил.
"Той от входа се опита да излезе, но тъй като имаше много автомобили, нямаше как да пробие и реши да минава през бетонните саксии, кошчето и там си остана", разказа мл. инсп. Ангел Гьондров.
В най-критичния момент от гонката Николай Фурлински е принуден да извади и служебното си оръжие.
"Щях да стрелям в гумите, но просто има много хора тука в района и прецених, че може да стане много по- голяма беля и не го използвах", каза той.
След ареста хората от опашката за регистрация са първите , които поздравяват полицаите за действията им. А утре вечерта двамата полицаи застъпват нощна смяна за поредното дежурство на пътя.

Дата на публикация: 5 август, 2022
Субтитри от: smiles
Категория: Новини
Ключови думи: си Ще заради пред шофьор полицаи бъдат заловиха действия дрогиран наградени КАТ-Пловдив навременните

Показване на още