Времето днес 5.08.2022 г. С градус - два по-гореща жега

Времето днес 5.08.2022 г. С градус - два по-горещо.05.08.2022.

Начало
Времето
У нас

С градус - два по-горещо ще е утре
Все по-високи ще бъдат температурите в близките дни, но за момента екстремно горещо време не се очаква.
С продължаващото повишение на температурите ще се увеличават и районите с много голям и екстремален риск от възникване на пожари, областите в оранжево и червено на картите.
Утре в почти цялата страна ще бъде горещо, с максимални температури между 31° и 36°, в София - около 31°. Ще се задържи слънчево, с незначителна купеста облачност в планинските райони. Ще духа слаб, в Източна България и по Черноморието - умерен североизточен вятър. Предимно слънчево ще бъде и на морския бряг, с максимални температури между 29 и 31°
Температурата на морската вода е около 25 по северното и 26° по южното крайбрежие, а вълнението на морето ще бъде слабо.
Добри остават условията за туризъм и утре в планините. Ще преобладава слънчево време, с купеста облачност след обяд, но без валежи.
Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Температурите в курортите ще са без съществена промяна - от 20° на Алеко до 29° в Банско.
И към времето в Европа. Съществено захлаждане и валежи се очакват утре във Франция и Германия. Ще вали и в Североизточна Испания. Ветровито и дъждовно ще остане на Скандинавския полуостров. Слънчево ще бъде в Източна Европа, включително и на Балканите.
У нас, през почивните дни ще се задържи предимно слънчево, на места със следобедни превалявания, в събота с по-голяма вероятност в източните и планинските райони, а в неделя, когато се очаква и временно захлаждане – в повече райони от страната. В понеделник изолирани валежи ще има главно в Югозападна България, а във вторник вероятността за валежи е малка.
Атмосферното налягане е и ще се задържи близко до средното за август.
През нощта ще бъде предимно ясно, а утре - слънчево. В следобедните часове над планинските райони с незначителна купеста облачност. Ще духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър. Горещо време с максимални температури между 31° и 36°, в София - около 31°.
Над Черноморието ще е слънчево, след обяд с незначителна купеста облачност. Ще продължи да духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури: 29°-31°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините ще е слънчево, след обяд с незначителна купеста облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 25°, на 2000 метра около 18°.

Дата на публикация: 5 август, 2022
Субтитри от: smiles
Категория: Новини
Ключови думи: днес г. Два времето градус 5.08.2022 по-горещо

Показване на още