КАТ с Акция Ваканция 2022 г. !!! Масови проверки на пътя заради многото катастрофи

КАТ с Акция Ваканция !!! Масови проверки на пътя заради многото катастрофи . Расте броят на загиналите и ранените при катастрофи в Пловдивска област, отчитат от полицията. Най-опасен е пътят Пловдив -Карлово, където от началото на годината са станали 9 тежки катастрофи, при които 7 души са загинали, а 18 са ранени. Започват масирани проверки в рамките на акция "Ваканция, да запазим децата на пътя".
Четири полицейски екипа едновременно спират и проверяват автомобилите по един от големите пловдивски булеварди - това е т. нар. холандски метод, при който само за час през проверка преминават над 100 коли.

Движението се пренасочва в една или две ленти, за да може всяка една преминаваща кола да преминава през полицейски служител, казва гл. инспектор Йордан Милушев, началник КАТ-Пловдив.
Така само за минути пред камерата ни са глобени десетина нередовни водачи. С временно отнета книжка и талон се оказа и Иван, който пропуснал да поднови изтекла застраховка "Гражданска отговорност". Друг водач е глобен минути след като регистрирал новозакупената си кола в КАТ. На мнозина бяха връчени и стари електронни фишове за превишена скорост.
От началото на годината в Пловдивска област при 330 тежки катастрофи са загинали 24 души, а 418 са ранени. В някои случаи човешката грешка е фатално нелепа.
Възрастен водач, който изключва автомобила от контактния ключ с цел икономия на гориво, воланът му се заключва, след което самокатастрофира в канавка около пътя и загива, казва комисар Костадин Костов, началник Охранителна полиция - Пловдив.
В 98% от случаите вина за катастрофите носят водачите, а най-честите грешки на пешеходците са внезапно изскачане на пътното платно. От началото на годината в Пловдивска област са загинали четирима, а ранените пешеходци са 91. С началото на ваканцията, когато децата прекарват много време навън, от полицията апелират за повече внимание, спазване на дистанция и разрешената скорост.

Дата на публикация: 6 юли, 2022
Субтитри от: smiles
Категория: Новини
Ключови думи: На !!! заради Кат пътя ваканция катастрофи акция многото Проверки масови

Показване на още