Ужасяваща Стрелба в Чикаго на 4 юли 2022 г. - Чикаго е потопен в скръб и гняв след трагедията

Ужасяваща Стрелба в Чикаго на на 4 юли 2022 г. - Чикаго е потопен в скръб и гняв след трагедията на 4 юли. Полицията залови младия мъж, открил безразборна стрелба в Чикаго снощи. Хиляди хора се бяха събрали за тържества в чест на Деня на независимостта. Жертвите са 6, ранените - десетки. Няма данни за пострадали български граждани, заявиха за "По света и у нас" от Генералното ни консулство.
Чикаго днес е потопен в скръб и гняв. Скръб - за безсмислено отишлите си човешки животи и гняв, защото тези масови стрелби стават все по-често, вземат все повече жертви и се превръщат в част от ежедневието на САЩ.
Само допреди броени дни, мястото на трагедията е едно от най-спокойните в Чикаго, предпочитан жилищен район за млади семейства с малки деца.
Свидетел на стрелбата в Чикаго: Беше страшно, хора крещяха и бягаха
По време на стрелбата снощи е настъпила такава паника, че някои от хората са криели децата си в близките контейнери, за да ги предпазят от хвърчащите куршуми.
Днес стана ясно, че нападателят е подготвял атаката още преди броени седмици. Използвал е камуфлажно прикритие и е бил с женски дрехи по време на залавянето му.
Арестуваха заподозрян за стрелбата в Чикаго
Повече подробности вижте от кореспондента на БНТ в Чикаго Симеон Гаспаров, който беше на мястото още снощи, веднага след новината за масовата стрелба.

Дата на публикация: 6 юли, 2022
Субтитри от: smiles
Категория: Новини
Ключови думи: На г. след Трагедията чикаго Юли стрелба гняв Скръб Ужасяваща 2022 потопен

Показване на още