Георги Ангелов- Ако пак влезем в изборна спирала, губим 12 млрд. евро

Има ли опасност България да загуби 12 милиарда евро по Плана за възстановяване заради политическата криза? Ето какво каза в Студио Actualno Георги Ангелов, старши икономист в институт „Отворено общество“:

Първо трябва да имаме предвид, че парите са дори повече, защото не става въпрос само за Плана за възстановяване. Става въпрос и за нормалните еврофондове, които по принцип си получаваме и по които също трябва да се работи, за да ги усвоим. А имаме за довършване и проекти от предишния програмен период, които също трябва да се довършат.

Но Планът за възстановяване е най-краткосрочен проблем, тъй като там има едно изискване до края на 2022-а около 70% от тези средства да са дговорени и до края на 2023-а всичките да са договорени. Ако това не се случи, те просто се пренасочват към други държави, които са по-бързи.


Най-важните новини за деня:
▶ https://www.actualno.com/

Топ коментарите за деня:
▶ https://bit.ly/3qIvzjb

Последвайте ни във Facebook тук:
▶ https://www.facebook.com/actualnocom

Actualno.com е независима медия за новини, интервюта и коментари, чиято цел е да ви запознае с най-важното за деня и ви предложи най-адекватния анализ за него. Благодарим за вниманието и се надяваме да ви бъдем полезни!

Дата на публикация: 5 юли, 2022
Категория: Новини

Показване на още