В обръщение на Владимир Зеленски: Руските сили напредват в Луганск

Зеленски: Руските сили напредват в Луганск.В среднощното си обръщение президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че ситуацията в източната част на Луганск се влошава.
По думите му, руската армия продължава своето настъпление и е успяла да отблъсне голяма част от украинските сили, които до този момент са владеели ключови позиции.
Москва е превзела още няколко села в района на Лисичанск и Северодонецк. Съобщава се за продължаващ масиран обстрел от страна на руските части.
На този фон - от ООН предупреждават, че все повече са тревожните данни за случващото се в Украйна, които биха могли да сочат, че там се извършва геноцид.

Отправят се сериозни обвинения, включително такива, че има данни за предполагаемо извършване на военни престъпления и геноцид. Дали това е така, може да бъде доказано единствено от компетентните органи. Моята служба не прави разследвания на конкретни случаи - в миналото или настоящето. Нуждаем се от подробно разследване, за да можем да заявим с категоричност, че са извършени геноцид, престъпления срещу човечеството и военни престъпления, каза Алис Ндериту, съветник на ООН по въпросите за превенция на геноцида.

Дата на публикация: 23 юни, 2022
Субтитри от: smiles
Категория: Новини
Ключови думи: Руските сили луганск напредват Зеленски:

Показване на още