Реки по пътищата - Силно затруднено движението и във Великотърновска област.

Реки по пътищата - Силно затруднено движението и във Великотърновска област.Проходът "Петрохан" остава затворен, след като пътят сериозно пропадна от придошлата вода. На място отиде регионалният министър Гроздан Караджов, заедно с експерти. От сутринта на терен работят машини за отстраняването на скална маса и дънери.

Продължава разчистването на прохода "Петрохан", оттича се огромно количество вода, част от пътя буквално липсва.

Според регионалния министър Гроздан Караджов една от основните причини за ситуацията е запушен водосток.

"Под пътя има една огромна пещера, пътят виси над нея, става дума за бедствено аварийно положение, пътят в този си вид е неизползваем. За да не се затвори пътят изцяло, за дълго време ще преместим пътя, за да може да се минава през прохода. Какво точно ще бъде укрепването - ще го решат конструкторите", заяви Гроздан Караджов.

Във Вършец има 30 къщи, на които са нанесени щети, няколко от тях са откъснати от света, както и вилната зона, която се намира в близост.
"Реката излезе от коритото си и стана близо 4 пъти по-широка, нанесе много проблеми на къщите покрай реката и инфраструктурата, има нарушени водопроводи, прекъснати пътища", допълни заместник-кметът на Вършец Петър Стефанов.
Паднали тонове скална маса в Прохода на Републиката, в района на разклона за великотърновското село Войнежа, затруднява преминаването на автомобили. До разчистването им ще се наложи временно Хаинбоаз да бъде затворен. Това съобщиха от Областнатата дирекция на МВР във Велико Търново.
Сринати в следствие на проливния дъжд камъни и клони затрудняват движението и по пътя Велико Търново – Горна Оряховица през с. Арбанаси.
Вече е разчистено пътното платно между селата Козловец и Царевец, където кална маса до скоро също затрудняваше движението.

Дата на публикация: 13 юни, 2022
Субтитри от: smiles
Категория: Новини
Ключови думи: по във реки силно пътищата Затруднено Великотърновска Движението област.

Показване на още