Шофьор спаси хора! Автобус с украински туристи се запали на АМ Черно море днес

Автобус с украински туристи горя на автомагистрала "Черно море" край Варна. За щастие няма пострадали пътници.
По разказа на очевидци огънят е бил много силен. Изгорелият автобус вече е изтеглен, но още стоят следите от огнената стихия разиграла се сутринта.
В автобуса е имало украинци, които са отивали на екскурзия и благодарение на бързата реакция на шофьора те са се разминали само с уплаха.
Автобусът се е запалил в движение. Водачът веднага е отбил в банкета и заедно с екскурзовода извели пътниците на безопасно разстояние.
Шофьорът на автобуса се е опитал сам да загаси пожара, но огънят е бил толкова силен, че се е запалила дори тревата край магистралата.
На място са били изпратени три пожарни автомобила и огънят е бил потушен много бързо. Въпреки това автобусът е почти напълно изгорял, но според шофьора е бил напълно изправен.
По първоначална информация огънят е тръгнал от турбината на двигателя. При огледа е установено, че цялата вътрешност на автобуса е изгоряла и има разтопени метални елементи.
При запалването на превозното средство сред пътниците не е имало паника. Веднага след инцидента беше осигурен друг автобус на превозвача, който да извози туристите.
Заради инцидента автомагистрала "Черно море" беше затворена за движение близо час, което стана причина да се образуват огромни колони от автомобили.

Дата на публикация: 15 май, 2022
Субтитри от: smiles
Категория: Новини
Ключови думи: Море се На черно Запали Автобус туристи Украински ам

Показване на още