Пролет дойде 🌷 Happy Spring 🌷💖🙂💗💜💖💃

Пролет дойде Happy Spring. Първа пролет, температурите леко се повишават. В 17.33 часа днес 20 март 2022 г. в България настъпи астрономическата пролет. Това е и денят на пролетното равноденствие, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.
Астрономически пролетта започва с пролетното равноденствие - около 21 март в Северното полукълбо и около 23 септември - в Южното.Плавно повишение на температурите започва от днес, 20 март, заедно с настъпването на астрономическата пролет. Пролетта ще дойде точно в 17.33 часа в неделя, предава БГНЕС.

Макар че ще се задържи хладно, все пак температурите ще са с няколко градуса по-високи, отколкото през мразовития съботен ден. Рано сутринта градусите ще са от минус 8 до минус 2 в различните краища на страната, за София минус 8. С напредването на деня ще се затопли и максималните температури ще достигнат 9-10 градуса, за София – около 4 градуса.
Ще духа слаб вятър от североизток и ще е предимно слънчево. Валежи не се очакват.
В планините ще се задържи студено, макар и предимно слънчево. Ще духа силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 4 градуса, а на 2000 метра около минус 10 градуса.
По-значителни увеличения на облачността се очакват по морето в следобедните часове. Вълнението на морето ще е 4 бала.
С настъпването на пролетта и старта на новата работна седмица температурите ще тръгнат нагоре. В понеделник, вторник и сряда прогнозата е градусите да се качват с 1-2, но от четвъртък ни чакат 15-16 градусова пролет с щедро слънце.

Дата на публикация: 20 март, 2022
Субтитри от: Seven_
Категория: Музика
Ключови думи: Happy Пролет Дойде spring

Показване на още