Агенцията по заетостта започва кампания за намиране на работа на бежанци от Украйна

Агенцията по заетостта започва кампания за намиране на работа на бежанци от Украйна.Агенцията по заетостта започва кампания за намиране на работа на бежанци от Украйна. Мобилни екипи на Агенцията организират срещи с търсещите работа, след което подават данните им към работодатели, които са обявили подходящи работни места.

"Има онлайн анкетен формуляр, който е достъпен на сайта на Агенцията и на украински език, и с този формуляр задаваме въпроси, които са свързани с готовността им за започване на работа в България, какъв тип заетост търсят, в каква икономическа сфера. Освен това общи данни свързани с образование, квалификация, опит", каза Полина Маринова, директор "Регионална служба по заетостта" София.

След като съберат данните от Агенцията по заетостта ще се свържат с работодатели, които предлагат подходяща работа.

"Трябва да отбележим, че вече има доста конкретни заявки от секторите за поне 150 000 поста, това не са 150 000 съществуващи работни места, това са 150 000 потенциал на българската икономика", каза министърът по иновациите Даниел Лорер.
При подходящи кандидатите, най-много работни места могат да се отворят в областта на комуникациите, строителството, транспорта и туризма.

Дата на публикация: 17 март, 2022
Категория: Новини
Ключови думи: от На по За работа започва украйна намиране Кампания заетостта бежанци агенцията

Показване на още