Спасение на горящия кораб - Διάσωση στο φλεγόμενο πλοίο! Огнен ад - Инцидент с ферибот край гръцкият о.Корфу

Пожар на ферибот в Йонийско море, 9 българи в неизвестност, спасен е блокираният шофьор
Спасени са двамата мъже - българин и турчин, които бяха блокирани на запалилия се ферибот. Деветима българи са в неизвестност след пожара, който избухна на ферибот, плаващ под италиански флаг в Йонийско море, близо до остров Корфу. Това са данните на Министерството на външните работи.
На борда на ферибота е имало 127 български граждани от общо 239 пътници. 38 от тях ще се върнат обратно у нас тази вечер, като транспортът е организиран от работодателя им.

Посолството ни в Атина е създало кризисен щаб, българският консул от Солун е на остров Корфу, където са евакуирани спасените пътници и екипаж. До момента не се съобщава за пострадали българи. Не е ясна националността на пострадалите.
Ферибот се е запалил в Йонийско море, няма данни за пострадали българи
С благоприятен изход приключи спасителната операция за двамата мъже, които бяха блокирани на запалилия се ферибот. Това съобщиха гръцки медии, като информацията потвърдиха и от Министерството на външните работи.
В. "Катимерини" уточнява, че става въпрос за български и турски шофьор. За българския шофьор стана ясно, че е служител на пловдивска фирма. Към момента е известно, че двамата мъже са изведени на палубата, като единият има проблеми с дишането.
Очаква се хеликоптер на Военноморските сили да ги откара до болницата на остров Корфу.
Пловдивски шофьор все още е блокиран в горящия ферибот до Корфу
Целият кораб гори, няма незасегната част, съобщават пристанищните власти на южната ни съседка. Местни медии съобщават, че сред изчезналите има жена с българско име и с гръцко гражданство.
Водолази издирват хора във водите на Йонийско море. Два кораба на пожарната продължават с опитите да загасят огъня. Три хеликоптера кръжат над мястото на инцидента и са в готовност да се включат в спасителната операция, предава кореспондентът на БНР в Гърция.
Евакуираните пасажери се намират на остров Корфу. Десет от тях са настанени в болница, те са без опасност за живота.

Дата на публикация: 19 февруари, 2022
Субтитри от: smiles
Категория: Новини
Ключови думи: На край инцидент кораб спасение ад огнен Гръцкият στο ферибот горящия о.Корфу Διάσωση φλεγόμενο πλοίο!

Показване на още