Затварят нощните заведения в Смолянска област заради коронавирус COVID-19

Затварят нощните заведения в Смолянска област заради коронавирус COVID-19. Затварят нощните заведения в Смолянска област със заповед на местната здравна инспекция за по-строги противоепидемични мерки.
Според заповедта се преустановяват посещенията в нощни клубове, пианобарове, дискотеки на територията на цялата област. Забраняват се също масовите мероприятия като фестивали, събори, фолклорни и други събития.
На новите мерки най-остро реагираха в Пампорово. В курорта нощните заведения са четири и според управителката на едно
от тях мерките са дискриминационни.

"Ние накарахме целия си персонал да се ваксинира. Проверяваме като копои всичките ни клиенти, което лично за мен е много обидно. Не смятам, че затваряйки нощните заведения, това би решило проблема с големия брой болни", заяви Силвия Атанасова - управител на нощно заведение.
Добавя обаче, че ще се съобрази със заповедта.
"Икономическата ситуация в нашата държава е сложна - всичко ни е високо, тока ни е висок, данъците високи, всичко е високо. И ако ние решим да направим един протест и да кажем не, ще работим, но в същото време дойдат институциите и ни съставят една глоба, ние нямаме пари."
"Нашата сметка за ток, като дружество, миналата година декември месец беше около 200 хиляди лева, тази година - около 700 хиляди лева. Така че нека някой, когато реши да затваря подобен бизнес, да дойде да ни плати сметката за ток и тогава можем да говорим дали е редно да се затваря определен бизнес или не", обясни Мариян Беляков - изпълнителен директор на "Пампорово" АД.
В Смолян приеха мерките доста по-спокойно.
"В Смолян дискотеките са две на брой и тези дискотеки работят един-два дни в седмицата. Не знам колко са пълни, но и там се изисква зелен сертификат, така че не мисля, че би трябвало да създават някакъв проблем", каза Антон Арсов - управител на заведение.
От РЗИ-Смолян уточниха, че мерките са временни докато областта излезе от тъмночервената зона.

Дата на публикация: 14 януари, 2022
Субтитри от: smiles
Категория: Новини
Ключови думи: заради заведения област Нощните затварят Коронавирус Смолянска COVID-193

Показване на още