Ужасът на свидетели на атаката в Уисконсин - Автомбил се вряза в хора по време на коледен парад

Ужасът на свидетели на атаката в Уисконсин - Автомбил се вряза в хора по време на парад. Петима загинаха и 40 бяха ранени, след като високопроходим автомобил се вряза в множество хора, събрали се за коледен парад в американския щат Уисконсин. След пострадалите при трагедията има 12 деца. Шофьорът е задържан. Според местни медии той се е опитвал да избяга след бой с ножове. Полицията издирва и други участници в свадата.
Ученически оркестри и детски танцови състави, родители и други участници се оказали на пътя на тежкия автомобил, който се врязал в хората, според преценка на потърпевши - с над 60 км/ч.
Ужасени родители описват как масивната кола е започнала да поваля и мачка трупите, в които са участвали децата им. Полицията е открила огън в опит да спре превозното средство. Хората са били посъветвани да се укрият в околните магазини. Навсякъде на асфалта е имало разлято какао, разпръснати обувки и помпони на мажоретки, разказва потресен родител, който търсел дъщеря си сред повалените хора.
Изтичах по стълбите и видях деца да лежат на улицата, хора ги завиваха с одеала, имаше писъци и не беше ясно какво се случва. Майка ми каза, че джип е помел децата, нея видях да лежи в средата на кръстовището, казва Мелинда Стофел, очевидец.

Бях благодарна, че децата ми не са с мен, а у дома с баща им. Надявам се да няма тежко пострадали, казва Анджела Обойл, очевидец.
Парадът се провежда след едногодишна пауза заради пандемията в неделята преди Деня на благодарността. Ежегодното събитие е част от традициите в Уокеша, градче с население 72 000 души западно от Милуоки. Темата тази година е била " комфорт и радост".
Видях щастливи деца, седнали на бордюра и щастливи родители зад тях. Парадът е празник за нашата общност , но днес преживяхме ужас и трагедия. Сърцето ми е с всички засегнати от този безсмислен акт, с всички станали свидетели на тези събития и с всички, загубили близък човек, казва Шоун Рейли, кмет на Уокеша.
Фаталният автомобил е в наличност, по случая има задържан, но полицията не дава подробности и описва разследването като "много обтекаемо".
Засега властите се въздържат да говорят за умишлено деяние, въпреки че очевидци твърдят, че шофьорът е газел хората целенасочено. Според американски медии той е бягал след сбиване с ножове и има дебело криминално досие. Име не се съобщава.
Общинските училища в града остават затворени в понеделник, за нуждаещите се е осигурена психологическа помощ.
Президентът Джо Байдън е информиран за трагедията, обяви Белият дом.

Дата на публикация: 25 ноември, 2021
Субтитри от: smiles
Категория: Хора и блогове
Ключови думи: Хора се На по време Атаката парад свидетели ужасът вряза Уисконсин Автомбил

Показване на още