Прес-конференција на МНР Османи, МВР Спасовски и МТВ Бочварски 24.11.2021

Тежък удар за собственика на автобуса ковчег от АМ "Струма" ВИДЕО
Катастрофиралото возило не е бил регистрирано в електронната база на министерството на транспорта.Министерството на транспорта на Република Северна Македония започва процедура за отнемане на лиценза на превозвача "Беса Транс" след трагичния инцидент на АМ „Струма”, при който загинаха 45 души. Това съобщи на пресконференция ресорният министър Благой Бочварски.
Според получената до момента информация, превозвачът е извършвал международен превоз без лиценз за конкретното превозно средство.
Катастрофиралият автобус не е бил регистриран в електронната база на министерството. Полученият лиценз от 2018 г. за "Беса Транс“ е бил нарушен от компанията и поради тази причина е започнала процедура по отнемането на разрешителното.

Вътрешният министър на страната Оливер Спасовски пък заяви, че трябва да се изчакат докладите на българските разследващи органи, за да се говори за причините за катастрофата, както и за възрастта и местата на жертвите.
Той добави, че очаква бърза и изчерпателна работа на компетентните служби и че вярва, че със съвместно сътрудничество с българските институции скоро ще има отговор на всички неясноти около катастрофата на АМ „Струма”.
___

Влада на Република Северна Македонија на социјалните мрежи:

Facebook: www.facebook.com/VladaMK
Twitter: www.twitter.com/VladaMK
Instagram: www.instagram.com/mkvlada
Flickr: www.flickr.com/vladamk

Дата на публикация: 24 ноември, 2021
Категория: Новини
Ключови думи: На Мтв мвр Османи 24.11.2021 Прес-конференција МНР Спасовски Бочварски

Показване на още