Facebook ще е Meta !!! Facebook вече има ново име - Meta - Facebook changed its name to Meta

Facebook ще е Meta !!! Facebook changed its name to Meta. But does that mean you should trust it? Mark Zuckerberg laid out his utopian vision for the Metaverse and announced Facebook (the company, not the app) is changing its name to Meta in order to reflect its new focus. But the company's tone wasn't exactly in line with all the lawsuits, scandals and information in the news recently.Facebook вече е Meta. Но не точно. Всъщност ходът на компанията не е особено изненадващ, макар че тя е обвинявана, че го прави, за да се "скрие" от скандалите, които има около нея.

Това няма как да стане нито ще промени позицията на хората спрямо компанията. Целта на Facebook е друга. През последните години компанията натрупа множество бизнеси - WhatsApp, Instagram, Oculus, Messenger.

Освен това по-рано тази година тя обяви много амбициозни планове за своето бъдеще. Марк Зукърбърг предвижда изграждането на цяла нова платформа, която комбинира виртуална и добавена реалност, като ще позволява на хората да използват интернет по изцяло нов начин и за всякакви дейности.
Facebook вече има ново име - Meta
Името на тази платформа е Metaverse - метавселена. Именно това е и новото име на компанията. Ходът е сходен с този на Google отпреди няколко години. Тогава компанията обяви, че обединява всичките си бизнеси в холдинга Alphabet.
Facebook също натрупа доста бизнеси и има амбицията да ги обедини в метавселената си някой ден. Затова преименуването на основната компания е логичен ход. Той няма да доведе до рязко подобрение на репутацията ѝ, а е подготовка за желанието на Facebook да преобрази интернет.
Facebook се подготвя за поредица проверки
Решението на Facebook да се преименува точно сега е по-скоро опит на Зукърбърг да покаже, че компанията няма да промени плановете си и хода си на развитие заради скандалите. Това също е очаквано поведение от нея, тъй като тя запазва твърда позиция, че не е нарушавала правила, че не е приоритизирала печалбите над благосъстоянието на потребителите и че не е пренебрегвала резултатите на проучванията си.

Освен това имената на самите продукти не се променят. Социалната мрежа продължава да се казва Facebook. Instagram ще си остане Instagram и т.н. Голямата промяна ще е най-вече за Oculus, която ще бъде влята в бранда Meta, но и това не е изненада, като се има предвид, че именно технологиите за виртуална реалност на Oculus са в основата на метавселената на Facebook.
Facebook очаква "още лоши заглавия" за себе си
Надзорният съвет на Facebook с остри критики към фирмата
Така промяната на името е по-скоро символична - началото на трансформацията на компанията, което е голямата амбиция на Зукърбърг - тя да бъде "метавселенска компания" с множество всеобхватни проекти, които един ден да обедини в своята нова платформа.
Facebook Connect Recap: https://www.cnet.com/tech/mobile/meta-facebooks-new-name-is-focused-on-the-metaverse-and-everything-else-announced/
Facebook renames itself Meta: https://www.cnet.com/tech/services-and-software/facebook-renames-itself-meta-amid-controversy/
How to read the Facebook Papers: https://www.cnet.com/how-to/the-facebook-papers-how-to-read-the-reports/
Meta's Cambria VR Headset: https://www.cnet.com/tech/computing/facebooks-next-vr-headset-cambria-coming-next-year/
Meta's Project Nazaré: https://www.cnet.com/tech/computing/facebook-says-its-developing-fully-ar-glasses/

Subscribe to CNET: https://www.youtube.com/user/CNETTV
Like us on Facebook: https://www.facebook.com/cnet
Follow us on Twitter: https://www.twitter.com/cnet
Follow us on Instagram: http://bit.ly/2icCYYm
Follow us on TikTok: https://vm.tiktok.com/ZMd2h6yac/

#Meta #Facebook #Connect

0:00 - Introduction
1:06 - Bigger company, bigger problems
2:08 - Whistleblower
2:58 - Facebook's response
3:29 - What is a metaverse?
3:53 - Zuckerberg's metaverse
4:49 - What Meta means for you
5:27 - Zark Muckerberg
5:51 - Why Meta, why now?
7:39 - Conclusion

Дата на публикация: 31 октомври, 2021
Категория: Хора и блогове
Ключови думи: to You Facebook That Ще !!! its Name Trust but does should changed mean Meta It? Meta.

Показване на още