127 години от рождението на Кано Джигоро с Гугъл - Кой е Кано Джигоро ? Who Was Claude Cahun - Claude Cahun's 127-th birthday

127 години от рождението на Кано Джигоро с Гугъл - Кой е Кано Джигоро ? Who Was Claude Cahun - Claude Cahun's 127-th birthday
от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигациятаНаправо към търсенето
Кано Джигоро
嘉納治五郎
създател на джудото и спортен деец
Роден
28 октомври 1860 г.
Микаге, Япония
Починал
4 май 1938 г. (77 г.)
Йокохама, Япония
Погребан Мацудо, Япония
Кано Джигоро в Общомедия
Уикицитат
Кано Джигоро. Кано Джигоро (на японски: 嘉納 治五郎) e японски спортен деец, създателят на джудото – първото японско бойно изкуство, спечелило широко международно признание, и първото, станало официален олимпийски спорт.
Педагогическите нововъведения, приписвани на Джигоро Кано, включват използване на бели и черни колани и въвеждане на дановете, за да се покаже относителното старшинство сред спортуващите даден боен спорт. На Кано се приписват също някои известни девизи като: „Максимум ефективност с минимално услие“ и „Споделено благоденствие и изгода“.
Роден е на 28 октомври 1860 година в Микаге, в района на Кобе. През 1871 година семейството на Джигоро се премества в Токио.
Като дете Джигоро е слабичко и болнаво дете, болестите следвали една след друга. Въпреки съвета на лекарите Кано решава да направи нещо, за да подобри здравето си и в същото време да се научи да се защитава.
На 18 години започва да се обучава в Тенджин Шин'йо-рю джуджуцу школата на Фукуда Хачиносуке. Тенджин Шин'йо-рю е меко военно изкуство, което набляга повече на хармонията, отколкото на борбата, но в същото време включва и поразяващи техники и техники на хвърляне.
В 1882 година създава кодокан джудо.[1]

Дата на публикация: 28 октомври, 2021
Субтитри от: smiles
Категория: Спорт
Ключови думи: от На Кой Who Birthday Години was CLAUDE гугъл клод 127 Рождението кано 127th Каон Джигоро.? Cahun Cahun's

Показване на още