Пик на новите случаи на COVID-19 в Пловдивска област - РЗИ търси доброволци

Пик на новите случаи на COVID-19 в Пловдивска област за изминалото денонощие. Болници в областта вече разкриват допълнителни легла за лечение на коронавирус.
В същото време от Регионалната здравна инспекция не смогват да обработват документите за карантина и отправиха апел за набиране на доброволци.
Първите, които се отзоваха са студенти от Медицинския колеж в Пловдив.
Освен да карантинират болните и контактни им лица, здравните инспектори вече следят за задължителните зелени сертификати. Извършват проверки в нощните заведения и на летище Пловдив. А новите случаи на коронавирус бележат изключителен ръст.
"Ето за последното денонощие положителните в областта са 538, което е най-много от началото на цялата пандемия от миналата година, затова се налага помощ", каза д-р Аргир Аргиров - зам.-директор на РЗИ- Пловдив.
На апела на инспекцията откликват шестима второкурсници от Медицинския колеж към Медицински университет - Пловдив. Сред доброволците са Анна, Антон и Стойка, които изучават специалността „Инспектор обществено здраве“.
Студентите са разпределени в два отдела на инспекцията, където има нужда от помощ за обработката на документите.
От РЗИ- Пловдив заявиха, че са изключително благодарни за помощта и очакват още доброволци от Медицинския университет. Добавиха, че заедно с пика на новите случаи на коронавирус, има нарастване и на пациентите, които са настанени в здравни заведения.
Днес се разкриват 10 допълнителни легла за пациенти с ковид в болницата в Асеновград, увеличение на броя легла се очаква и в Първомай. При нужда ще бъдат разкрити и допълнителни бройки в град Пловдив.

Дата на публикация: 27 октомври, 2021
Субтитри от: smiles
Категория: Новини
Ключови думи: На Търси новите Доброволци Пик област пловдивска случаи РЗИ COVID-19

Показване на още