Christopher Reeve at the Oscars Google Doodle 2021 - Легендата Кристофър Рийв Честваме Кристофър Рийв с Гугъл

Christopher Reeve at the Oscars Google Doodle 2021 - Легендата Кристофър Рийв Честваме Кристофър Рийв с Гугъл - 69 години от рождението на Кристофър Рийв- Днешният Doodle празнува американския актьор, режисьор, автор и хуманитарен Кристофър Рийв, който е известен най -вече с работата си по застъпничество за изследване на гръбначния мозък, заедно с водещата си роля в четири игрални филма „Супермен“.

Кристофър Д’Олиър Рийв е роден на този ден през 1952 г. в Ню Йорк. Завършва училището „Джулиард“ и дебютира на сцената в комедията на Бродуей „Въпрос на тежестта“ от 1976 г. След като само две години играе в сапунени опери и пиеси, Рийв се явява на прослушване, за да изиграе самия Човек от стомана във филма „Супермен“ от 1978 г., като получава ролята пред 200 други амбициозни актьори.

Изпълнението му като емблематичния супергерой във филмовия франчайз с четири части го лансира до международна слава, но той отказва да бъде включен в екшън роли. За тази цел той оживява разнообразна гама от герои както в киното, така и на сцената през цялата си кариера. Извън актьорството той беше ентусиазиран конник и спортист. През 1995 г. Рийв е парализиран от врата надолу поради инцидент при езда; тези наранявания го доведоха до откровен шампион за тези с увреждания на гръбначния мозък и други увреждания в Холивуд, нацията и света.

Рийв използва своята платформа, за да повиши осведомеността по темите, свързани с уврежданията, и посвети живота си на стимулиране на положителни промени за общността. Това включваше спонсориране на сметки за повишаване на застраховките за застраховка през целия живот за по -добра подкрепа на хората с увреждания и подпомагане на приемането на Закона за подобряване на трудовите стимули от 1999 г., който осигуряваше текущи осигурителни плащания на хората с увреждания дори след завръщането им на работа. Той се фокусира върху усилията за пряко подобряване на качеството на живот на хората с увреждания, като разпределя милиони в индивидуални субсидии чрез своята фондация и служи в бордовете на различни организации с увреждания с тази цел. Рийв също се застъпи за подкрепа и държавно финансиране на отговорни изследвания на стволови клетки, за да се подобрят познанията и лечението на множество здравословни състояния, включително травми на гръбначния мозък. Призовавайки Холивуд да привлече вниманието към други важни социални каузи, Рийв даде пример с дебютния си режисьор през 1997 г. „In the Gloaming“, петкратно номинирана от Еми драма, съсредоточена около мъж с диагноза ХИВ.

Днес наследството му се поема от фондация „Кристофър и Дана Рийв“, която той основава през 1998 г.

Честит рожден ден, Кристофър Рийв - който остава герой за мнозина както на екрана, така и извън него!

Специални благодарности на семейството на Кристофър Рийв за сътрудничеството им по този проект. По -долу семейството на Рийв споделя мислите си за Doodle и наследството на баща си.

Толкова сме развълнувани, че Google почита баща ни на 69 -ия му рожден ден. Докато светът за първи път го познаваше заради главната му роля във филма „Супермен“ от 1978 г., неговата смелост и човечност след инцидента, който го остави парализиран, докоснаха толкова много хора по света. Нашата мечта е неговото послание за надежда и оптимизъм, за стремеж към постигане на цели, считани за невъзможни, и неговият пример за стремеж да направи промяна в света ще продължи да влияе на хората по целия свят.
Неговото наследство живее чрез работата на фондация „Кристофър и Дейна Рийв“. Кри́стофър Рийв (на английски: Christopher D'Olier Reeve)[1] (25 септември 1952 г. – 10 октомври 2004 г.) е американски актьор в театъра, киното и телевизията, режисьор, сценарист и общественик.
Биография
Става световноизвестен, след като играе Супермен в едноименния филм от 1978 г. и неговите продължения. Другите му роли в киното остават по-малко забележими. Участвал е в около 20 игрални филма, в телевизионни филми, играл е в театъра, участвал е в многобройни документални филми и научно-популярни програми, в благотворителни акции и кампании в подкрепа на дейците на изкуството и в защита на околната среда, децата и човешките права, сътрудничи на организацията Амнести Интернешънъл

Рийв свири на пиано, занимава се със спорт, изпълнява филмови каскади, два пъти прелита Атлантика сам с малък самолет. Също така е опитен ездач, яхтсмен, аквалангист и делтапланерист.

На 27 май 1995 г. пада от коня по време на надбягвания в щата Вирджиния, счупва шийни прешлени и остава парализиран до края на живота си. Лекарите спасяват живота му с уникална операция. Остава парализиран от раменете надолу, не може да диша самостоятелно, говори със специален апарат. Оттогава се посвещава на рехабилитационна терапия и заедно с жена си откриват център за обучение на парализирани хора на навици за самостоятелно съществуване. Въпреки травмата си продължава да работи в киното и телевизията и да участва в обществена дейност.
Умира от инфаркт на 10 октомври 2004 г.

Дата на публикация: 25 септември, 2021
Субтитри от: mentos
Категория: Пътуване и събития
Ключови думи: The Google от На Години At 69 Легендата гугъл Reeve Doodle Christopher Кристофър Oscars Рождението 2021 Честваме Рийв

Показване на още