Важно!!! Национален протест на транспортния и ресторантьорския бранш във вторник, 28 септември, ще блокират кръстовища

Превозвачи и ресторантьори блокират областни градове по време на протест във вторник Национален протест на транспортния и ресторантьорския бранш във вторник, 28 септември, ще блокира кръстовища и гранични пунктове, а автобусите спират за 2 часа.
Това обявиха днес представители на автобусни и транспортни фирми, таксиметрови компании и заведения. Те планират блокада от 10.00 до 12.00 ч. на ключови кръстовища в областните градовете спиране на автобусни линии, експлоатирани от частни фирми, и блокада на граничните пунктове "Дунав мост 2" и "Капитан Андреево".

"Протестът е икономически, а не политически", обявиха организаторите. Сред основните им искания е да бъде намерен механизъм за компенсация на растящите цени на горивата. Транспортните фирми настояват и за преразглеждане на мярката 60 на 40, която според тях е неефективна.

"След като писахме писма многократно, отправяхме апели за срещи с искане за съответното подпомагане, искахме някой да обърне внимание на нашите проблеми - ние прибягваме до крайния метод протест. Нов скок на горивата ще бъде убийствен за нас, защото по естествен начин ще спрем. Няма с какво да купуваме горивата, нито да изплатим заплати, ако мерките не заработят във възможно най-кратък срок", каза Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Дата на публикация: 24 септември, 2021
Субтитри от: smiles
Категория: Новини
Ключови думи: На по време във протест Ресторантьори градове вторник блокират превозвачи областни

Показване на още