Мъж изчезна в морето край Каварна - спасителните екипи го издирват

Мъж изчезна в морето край Каварна. 46-годишен мъж изчезна в морето край Каварна. На 20 септември Светозар Стоянов влязъл във водата с оборудван риболовен каяк и оттогава роднините му не са го виждали. В акцията по издирване се включиха Гранична полиция, военен хеликоптер и гражданската авиация.
Светозар влиза в морето край плаж Болата с професионален рибарски каяк. По непотвърдена информация е имал намерение да ловува с харпун.
"13.30 е бил часът, в който са го забелязали да влиза. Оттам нататък вече трети ден нямаме нито вест, нито кост от него", заяви Ралица Енева, съпруга на Светозар Стоянов.
Светозар не се прибира в дома си на 20 септември и съпругата му се обажда на 112. Спасителната акцията започва още същия ден.
"Вечерта са пуснали катер от Варна да го издирват – нос Калиакра, Зеленка и северната част на Болата, но досега никой нищо не е открил", допълни Ралица Енева.
На 22 септември властите предприемат издирване и по въздуха. Включват се хеликоптери на военната и гражданската авиация.
Първоначалните огледи на спасителните екипи са включвали Северното Черноморие, но се очаква и издирване на юг. До момента не е намерена следа от мъжа или кануто му.
"Надявам се да го намерят, да е жив и да се прибере", каза още Ралица Енева.
Акцията на Гранична полиция и авиацията продължава.

Дата на публикация: 23 септември, 2021
Субтитри от: smiles
Категория: Новини
Ключови думи: Морето край мъж екипи каварна Изчезна спасителните

Показване на още