Честит първи учебен ден 2021 г.! Честит първи учебен ден, първокласници! 15 септември First Day of School

Гугъл ни поздрави първият учебен ден 15 септември 2021 г. First Day of School . България Италия и Румъния.Училищата отварят при засилени противоепидемични мерки.Официални тържества ще има само за децата от първи, пети и осми клас
За първи път в историята учебната година започва в условия на извънредна епидемична обстановка. Тази година първият учебен ден ще премине при засилени мерки за сигурност. Официални тържества ще има само за децата от първи, пети и осми клас. Останалите се събират в класните стаи или кабинетите.
Мерките, които всички училища трябва да спазват
Часове преди началото, правилата изглеждат по следния начин: учениците трябва да носят маски в общите помещения на училищата, но не и в класните стаи. За учителите маските или шлемовете ще са задължителни.
От просветното министерство обявиха, че при необходимост могат да реагират в рамките на 24 часа и да преминат в дистанционна форма на обучение.
Родители протестират срещу маските в училище
По официални данни на МОН тази година учениците в страната са малко над 717 000. Днес първия училищен звънец ще чуят около 59 000 първокласници.
В столичното 32-ро училище очакваха завръщането на учениците с трепет. Те също ще имат тържества само за трите класа, които за първи път ще прекрачат прага на училището. Тържествата ще се проведат отделно, тъй като дворното място на училището е малко.
"Учебният процес започва от днес и както тръгне едно нещо, така и ще завърши. Искрено се надявам нашите ученици да опровергаят ширещото се мнение, че българите не са дисциплинирани като нация. Мерките ,които трябва да спазват децата, са за дистанция и дезинфекция. Децата и учителите ще трябва да носят маски", обясни директорът Нели Костова.

За образованието и пандемията - говорят експертите (ВИДЕО)
В училището има т.нар изолатор - това е класна стая в близост до лекарския кабинет.
"Нищо по различно от бивш кабинет по английски език. Ако дете бъде отделено, в училището има медицински лица, които да преценят. Те първо се обаждат на родителите. Ние нямаме право да звъним на тел.112, без да предупредим родителите", добави Костова.
Все още няма яснота как се процедира ако линейката пристигне преди родителите. От опит директорът на столичното училище смята, че при такава ситуация с детето ще остане медицинското лице от училището.

Дата на публикация: 15 септември, 2021
Субтитри от: mentos
Категория: Музика
Ключови думи: of School First day Първият Ден 15 г. ни поздрави гугъл учебен септември 2021

Показване на още