На Кръстовден днес хиляди вярващи пренощуваха в Кръстова гора молейки се за здраве и чудо

Днес е Кръстовден! Църквата отбелязва Въздвижението на Светия кръст Господен - това е един от 12-те най-големи празници за православните християни и един от четирите дни в годината, в които отправяме молитва към Кръста Господен.
По традиция хиляди се събраха в Кръстова гора в Родопите, за да отправят своите молитви.Хората дошли за празника посрещнаха Кръстовден будни и изпълнени с очакване. На Кръстовден днес хиляди вярващи пренощуваха в Кръстова гора молейки се за чудо
"От вчера сме тук. Всяка година има нещо магично, особено след един може би. Има нещо което не те оставя да спиш", казва посетител на местността.
Вярващите от цялата страна пренощуваха в местността с надежда за изцеление. Отец Арсений отслужи вечерната литургия.
За удобство на поклонниците пред църквата "Покров Богородичен" бяха разположени 1000 стола. По този начин се спазваше и дистанция между вярващите. Заради пандемията събралите се бяха по-малко от миналата година.
От сутринта дълга опашка се изви пред металния кръст на хълма подарен на манастира от цар Борис Трети.
Пандемията не промени отношението на хората към духовността казват вярващите, които служат в обителта.
"Тук всички се чувстваме братя помежду си. Хората идват тук заради тази благодат, която се излъчва от това място на което се смята че е заровено парче от честния Христов кръст", каза Отец Серафим.
На тръгване обаче хората попаднаха в пътна блокада . Образува се колона, която трябваше да изчака автобус, попаднал между паркирали коли. След намеса на полицията движението беше възстановено.

Дата на публикация: 14 септември, 2021
Субтитри от: smiles
Категория: История и нации
Ключови думи: се На За днес гора чудо хиляди Кръстовден молейки вярващи Кръстова пренощуваха

Показване на още