Space Jam: „Космически забивки“ 2021 A New Legacy - Team Practice

Първи поглед към „Space Jam: „Космически забивки“ . A New Legacy“ с ЛеБрон Джеймс, Бъгс Бъни и Дон Чийдъл Космическо задръстване ново наследство. След години подготовка дългоочакваното продължение на „Космически забивки“ (1996) най-накрая е факт и само след няколко месеца „Space Jam: A New Legacy“ ще даде още един повод на феновете на баскетбола да спорят кой е „най-великият на всички времена“ Майкъл Джордан или ЛеБрон Джеймс. Ние обаче не се вълнуваме от подобни сравнения (пък и отговора си го имаме както в главите, така и в сърцата), а дали новият филм, по подобие на оригинала, ще ни предостави достатъчно приятно забавление или изминалите 25 години ще са пагубни за възможността да си „изключим мозъка“ и просто да се радваме на шаренийки и кретенийки.

В центъра на историята на „Space Jam: A New Legacy“ са баскетболната звезда ЛеБрон Джеймс (като негова леко фикционализирана версия) и синът му Дом (Крис Дейвис), които са хванати във виртуален капан от подивял изкуствен интелект Ал-Г-ритъм, изигран от Дон Чийдъл. От ЛеБрон зависи да ги върне у дома, като поведе Бъгс Бъни, Лола и останалите шантави рисунки от Toon Squad в свиреп баскетболен двубой на виртуалното игрище срещу шампионите на Ал-Г-ритъм –звезди от професионалния баскетбол, напомпани във вариант, в който не сме ги виждали досега.

Ще кажете, че става дума за класическо продължение (повторение на история), зад което прозира желанието за лесна печалба и (къде закачливо, къде не) подръчкване на феновете по отношение на вече споменатото съпоставяне на ЛеБрон и Джордан, и ще сте прави. Създателите на „Space Jam: A New Legacy“ обаче имат претенцията той да има смисъл и да казват нещо с него. Според продуцента Райън Куглър („Черната пантера“) филмът е „история за отношенията между баща и син“:

Идеята беше да изследваме бащинството при чернокожите и как то би било уникално при ЛеБрон Джеймс.

Самият ЛеБрон (баща на три деца) споделя:

Има родители, които искат да бутат децата си да правят определени неща, защото това е което те самите правят. Понякога обаче трябва можеш да погледнеш детето непредубедено и с идеята да му помогнеш да се превърне в това, за което то самото мечтае.

Дето се вика, лошо няма, но само да не прекаляват, защото не смятаме, че формата ще понесе много сериозност – „Космически забивки“ беше толкова успешен заради лекия си, закачлив сюжет и мета шегите, а не защото разглеждаше някакви сериозни теми. Засега обаче сме спокойни, защото първите снимки (представени от EW) от „Space Jam: A New Legacy“ свидетелстват, че филмът ще е инфантилна шаренийка – точно каквото трябва.

Дата на публикация: 14 септември, 2021
Субтитри от: anell
Категория: Хора и блогове
Ключови думи: new Поглед към Дон Първи Бъни Джеймс Бъгс леброн Jam: „Space Legacy“ Чийдъл

Показване на още